Delfini morţi, găsiţi în plasele pescarilor din Tulcea

Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) a identificat cinci exemplare de delfini morţi în timpul primei acţiuni de control pe Marea Neagră din acest an.

„În urma acestui control, am tras concluzia că, prin folosirea uneltelor de pescuit fixe în Marea Neagră, se afectează fondul piscicol prin capturarea de puiet de sturion – în special setcile de scrumbie distrug puietul de sturion, acesta încurcându-se în plasele cu ochiul mic, iar cele cu ochiul de plasă mare distrug specii protejate şi interzise capturării”, se arată în comunicatul de presă remis miercuri de Comisariatul RBDD.

În timpul acţiunii au fost confiscate 15 ohane (unelte pentru capturarea sturionilor – n.r.), precum şi şase setci, în uneltele de pescuit aflându-se scrumbie şi păstrugi, 28 de exemplare de păstrugi fiind în stare vie şi eliberate mediului natural.

Potrivit comunicatului de presă semnat de prim-comisarul Costel Ifrim, în urma acţiunii s-au întocmit sesizări penale pe numele a două persoane din localitatea Sfântul Gheorghe, iar uneltele de pescuit au fost confiscate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.