EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Doru Costea a solicitat la Washington sprijinul pentru includerea României în Programul Visa Waiver

0

Secretarul de stat pentru afaceri globale din Ministerul Afacerilor Externe, Doru Costea, a solicitat, în cadrul întrevederilor avute marţi cu membrii Camerei Reprezentanţilor SUA, sprijinul american pentru includerea României în Programul Visa Waiver.

Potrivit unui comunicat al MAE, Doru Costea a avut marţi, în cea de-a doua zi a vizitei la Washington, întrevederi la Pentagon cu James Townsend, adjunctul asistentului secretarului apărării, şi cu Daniel Wilson, membru al Celulei de Coordonare pentru Afganistan şi Pakistan.

Întâlnirile au continuat la Departamentul de Stat (DoS), cu Michael Posner, asistentul secretarului de stat pentru democraţie, drepturile omului şi muncă, şi cu Gene Cretz, ambasadorul SUA în Libia şi coordonatorul asistenţei umanitare pentru Orientul Mijlociu, precum şi cu membri ai Camerei Reprezentanţilor SUA.

„În cadrul întrevederilor de la Pentagon a fost evidenţiat stadiul excelent al cooperării politico-militare, fiind trecute în revistă ariile de acţiune comună, inclusiv în Afganistan şi în ce priveşte instalarea unor componente ale sistemului american de apărare antirachetă în România.

Oficialii americani au adresat mulţumiri pentru sprijinul consistent şi de durată al României în procesul de stabilizare a Afganistanului. A avut loc un schimb de opinii privind evoluţiile din domeniul securităţii în Europa de Sud-Est şi regiunea Mării Negre”, se arată în comunicatul citat.

Discuţiile cu reprezentanţii Departamentului de Stat s-au axat pe amplificarea cooperării bilaterale în sprijinirea drepturilor omului şi proceselor de construcţie democratică la nivel regional şi global, cu precădere în Orientul Mijlociu, inclusiv prin instrumente multilaterale, precum Comunitatea Democraţiilor.

A fost apreciată activitatea României, care este unul dintre co-preşedinţii Grupului de Lucru pentru Cooperare Regională, mai informează MAE.

Întrevederile cu membrii Camerei Reprezentanţilor SUA – Mike Quigley-democrat, Robert Aderholt-republican, Frank Wolf-republican – s-au concentrat asupra stadiului şi viitoarelor direcţii de consolidare şi extindere a partenariatului strategic româno-american.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.