Ecclestone va negocia vânzarea drepturilor F1 la oferte de peste 1,8 miliarde euro

Bernie Ecclestone, şeful Formulei 1, a reafirmat că drepturile comerciale deţinute în prezent de compania CVC, al cărui director general este britanicul, nu sunt de vânzare în principiu, dar va negocia dacă oferta este peste 1,8 miliarde euro.

Compania CVC, deţinătoarea drepturilor comerciale ale F1, a confirmat într-un comunicat că a fost contactată de fondurile de investiţii italian Exor şi News Corporation, ultima deţinută de magnatul media James Murdoch.

Recent, Ecclestone infirma interesul lui Murdoch pentru F1, calificând zvonurile ca stupide şi ridicole.

Britanicul de 80 ani a precizat însă că în cazul unei oferte superioare sumei de 1,6 miliarde lire sterline (1,77 miliarde euro), preţul plătit de CVC pentru drepturile comerciale în 2006, aceasta va fi studiată.

„”Dacă cineva vine cu o ofertă cu mai mulţi bani decât ne-a costat, le vom zice „aşezaţi-vă şi vom discuta”. Dar, am sentimentul că asta nu se va întâmpla””, a declarat Ecclestone.

News Corporation, imperiul media al lui Murdoch, deţine ziare în Australia, Marea Britanie şi SUA, studiourile de cinema 20th Century Fox, televiziuni.
Exor, holding financiar al familiei italiene Agnelli, posedă 30 la sută din acţiunile Fiat, 90 la sută din Ferrari, şi este condus de John Elkann, nepotul lui Gianni Agnelli, patronul legendar al grupului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.