Emil Boc: Decizia de schimbare a directorului AMPOSDRU urmăreşte asigurarea transparenţei în ancheta Botiş

Decizia privind schimbarea din funcţie a directorului general al AMPOSDRU, Anca-Cristina Zevedei, este una managerială, ce urmăreşte asigurarea transparenţei în „cazul Botiş”, a declarat marţi (3 mai) ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Emil Boc, la sediul MMFPS.

„Este o decizie managerială pe care am luat-o, în primul rând, cu scopul de a asigura transparenţă totală în gestionarea anchetei în cazul Botiş şi ca să nu existe suspiciuni în derularea acesteia. Vreau să văd că ancheta se desfăşoară transparent”, a explicat Boc.

Anca-Cristina Zevedei, care conducea Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” (AMPOSDRU), instituţie din subordinea Ministerului Muncii şi gestiona fonduri europene de mai multe miliarde de euro, a fost înlocuită cu Carmen Ionel, fost şef de serviciu în cadrul direcţiei economice a instituţiei. Anca-Cristina Zevedei a condus AMPOSDRU din martie 2010.

Fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, şi-a dat demisia în urmă cu circa două săptămâni, după ce Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat din oficiu şi a început verificarea posibilului conflict de interese în care s-ar afla Botiş, în condiţiile în care într-un imobil deţinut de o firmă a soţiei sale în Bistriţa îşi desfăşoară activitatea Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, ce derulează un proiect european în valoare de 2,13 milioane de lei.

Proiectul a primit aviz din partea unei agenţii aflate în subordinea Ministerului Muncii. Soţia ministrului Muncii a fost consilier în cadrul asociaţiei, funcţie din care şi-a dat demisia la declanşarea scandalului.

Potrivit unui comunicat al AMPOSDRU, proiectul „Şansa la demnitate” a fost depus, evaluat şi contractat la Organismul Intermediar Regional (OIR) POSDRU Nord-Vest.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.