EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Impozitarea autovehiculelor ar putea fi realizată în funcţie de caracteristicile acestora

2

Senatorii au adoptat în şedinţa de miercuri (4 mai) o propunere legislativă prin care va fi instituit un nou mod de calculare a impozitului pe autovehicule, în funcţie de marcă, tip, motorizare şi valoare.

Propunerea legislativă, iniţiată de deputatul PSD Robert Sorin Negoiţă, a primit 45 de voturi pentru, 40 de voturi împotrivă şi o abţinere.

Senatorii au votat împotriva raportului de respingere a propunerii legislative întocmit de Comisia pentru buget din Senat, acesta obţinând doar 41 de voturi pentru. Împotriva raportului s-au exprimat 46 de senatori, iar unul s-a abţinut de la vot.

Iniţiatorul susţine că prin găsirea unei noi modalităţi de taxare a autoturismelor ar fi încurajată deţinerea de maşini ieftine (de producţie autohtonă) cu capacitate cilindrică mică şi cu un grad redus de poluare.

„Dacă ne referim la impozitarea anuală pe mijloc de transport observăm că, spre exemplu, un Bentley este apropiat de nivelul de impozitare al unui Aro.

Considerăm că această formulă, aplicată în prezent, creează un mod injust de impozitare, mai mult, este complet ilogic să impozitezi un autoturism Aro cu 2.320 RON (sumă care este aproximativ valoarea de piaţă a maşinii) sau valoarea unei Dacii Logan să fie aproape identică cu a unui Mercedes Clasa C, respectiv 64 RON”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

De asemenea, se precizează faptul că Ministerul Finanţelor Publice va fi abilitat să întocmească un catalog cu valoarea autoturismelor ce urmează a fi impozitate, în funcţie de caracteristici.

Legea este ordinară, iar Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest act normativ.

loading...

Citește și
Loading...

2 Comentarii
  1. Ionel spune

    „încurajată deţinerea de maşini ieftine (de producţie autohtonă)”

    asta nu contravine FLAGRANT unei piete libere???
    de ce nu ne obliga direct sa cumparam doar porcaria de logan?

  2. Andrei Iacob spune

    Sincer e cam normal.. daca ai bani de Mercedes nu platesti cat pt o Dacie. S-ar putea ca o Dacia sa fie comparabila cu o Kia sau un Hiunday sau un Chevrolet..etc. asa ca daca e in functie de pretul masinii, bravo lor. Platesc raportat la pretul masinii.. nu mi se pare corect altfel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.