Nu candidez împotriva nimănui, candidez pentru echipa PDL, susţine Emil Boc

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi seară, la întâlnirea cu susţinătorii săi, la Amara, că nu candidează împotriva nimănui, ci pentru echipa partidului.

„Nu candidez împotriva nimănui, candidez pentru echipa PDL, pentru ca acelaşi spirit de echipă care ne-a dus la victorie în anii anteriori să ne ducă şi 2012 şi pentru ca România să fie mai performantă, România să reuşească. Pentru că dacă România reuşeşte şi PDL reuşeşte şi împreună cu actuala coaliţie îşi va continua guvernarea după 2012”, a afirmat Emil Boc, adăugând că liderul democrat-liberalilor din Ialomiţa, Cazacu Marinică, este unul dintre cei 33 de preşedinţi de organizaţie care îl susţin la şefia partidului.

Emil Boc a spus că la dezbaterea moţiunii sale au fost discutate şi câteva aspecte legate de fondurile europene şi investiţiile în Ialomiţa.

„Pot să spun că numai pe fonduri europene există proiecte în derulare de 105 milioane de euro, la care se mai adaugă faptul că pe agricultură, până la sfârşitul anului, se mai pot depune proiecte de un miliard de euro în ţară, iar judeţul Ialomiţa, fiind un judeţ preponderent agricol, va putea beneficia de aceste fonduri, la care se adaugă faptul că 100 de milioane de euro sunt investiţii pe programul naţional de dezvoltare a infrastructurii, pentru ceea ce înseamnă drumuri de interes local, apă, creşe, grădiniţe, canalizare.

Cu alte cuvinte, economia românească va putea beneficia inclusiv de investiţii în judeţul Ialomiţa, astfel încât să putem asigura creşterea economică pe care cu toţii o aşteptăm”, a afirmat Boc.

Legat de decizia ca miniştrii să prezinte miercuri, în şedinţa de guvern, un inventar de la companiile şi regiile de stat, premierul Emil Boc a declarat că doreşte să prevină orice abuz, asigurând şi de faptul că va face ordine în acest sector.

„Este o decizie internă pe care o am eu în Guvern, o discuţie a mea, unde am un plan de două săptămâni, pentru a preveni orice abuzuri în companiile de stat şi vă asigur că va fi ordine”, a precizat primul-ministru.

Preşedintele PDL, Emil Boc, s-a aflat, marţi seară, la Amara, pentru a-şi susţine în faţa democrat-liberalilor moţiunea privind candidatura sa la un nou mandat de preşedinte al partidului.

Locul unde urma ca Emil Boc să-şi prezinte moţiunea a fost anunţată iniţial membrilor democrat-liberali ca fiind Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, în scurt timp aceasta fiind schimbat la un hotel din oraşul Amara.

Emil Boc nu a fost însoţit de coloana oficială decât până la Slobozia, ulterior deplasându-se, alături de susţinătorii democrat-liberali de la centru, cu un microbuz.
Explicaţia premierului legată de schimbarea locaţiei a fost că la Amara era o sală mai mare, în care puteau încăpea toţi cei invitaţi.

De asemenea, el a afirmat că neutilizarea maşinilor oficiale este doar din cauza faptului că „aceste cheltuieli sunt suportate de partid”, şi nu o evitare a întâlnirilor cu populaţia.

„Microbuzul se achită, factura pentru deplasarea respectivă, de către partid, fiind vorba în primul rând despre o acţiune de partid şi, în al doilea rând, este mult mai bine să fim împreună cât mai mult timp şi să discutăm şi alte teme pe care nu le putem discuta atunci când stăm separaţi. (…) Repet, cheltuielile legate de cazare, de transport, sunt suportate de partid”, a declarat Emil Boc.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.