Protest al cadrelor militare disponibilizate în faţa ANAF

0

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a organizat miercuri o acţiune de protest în faţa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală /ANAF/.

„Sindicaliştii protestează faţă de atitudinea unui funcţionar al statului român, subordonatul ANAF, Csibi Barna, care şi-a permis să încalce grav Constituţia, să batjocorească România şi naţiunea română prin spânzurarea la Miercurea Ciuc a unui manechin reprezentându-l pe Avram Iancu.

Declaraţiile sale media, rostite exclusiv în limba ungară, deşi pentru orice funcţionar al statului „în România limba oficială este limba română” (Constituţia României, Art. 13) au constituit un îndemn la segregare teritorială pe criterii etnice, la desfiinţarea statului care îl plăteşte, la discriminarea unei majorităţi etnice mult prea indulgente”, a declarat preşedintele SCMD, Col. (r) dr. Mircea Dogaru.

„În mod deliberat, acest funcţionar al statului român, subordonatul dvs., a ignorat Legea fundamentala a ţării, pe care trebuia să o slujească şi conform căreia: „Teritoriul României este inalienabil” (Art. 3, al. 1); „România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţa politică, de avere sau de origine socială” (Art. 4, al. 2); „Statul român are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi” (Art. 4, al. 1).

Aşadar solidaritatea şi nu dezbinarea! „Cetăţenii români şi apatrizii trebuie să-şi exercite drepturile şi libertăţile constituţionale cu bună credinţă, fără să încalce drepturile şi libertăţile celorlalţi” (Art. 57)”, se spune în Scrisoarea pe care SCDM a depus-o pe adresa preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar.

Încălcând grav drepturile şi libertăţile întregii naţiuni române, se mai spune în Scrisoare, „funcţionarul dvs., plătit din banii noştri şi complicii săi, cei care l-au susţinut în Parlament, în media şi-n instituţia dvs, au invocat libertatea de exprimare conform Art. 30 din Constituţia României.

Dar aceeaşi Constituţie prevede în mod expres că „măsurile de protecţie luate de către stat pentru păstrarea dezvoltării şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români (Art. 6, al. 2)”. Prin urmare, libertatea cetăţeanului Barna încetează acolo unde începe libertatea naţiunii române”.

Sindicaliştii susţin că, în conformitate cu legislaţia României, acţiunea şi declaraţiile lui Barna, funcţionar ANAF, sunt de natură penală, încălcând grav, în toate punctele, Art. 30, al.7 al Constituţiei care prevede: „sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contra bunelor moravuri”.

Manifestarea cetăţeanului Barna, a fost şi obscenă şi de tip terorist, mai spun membrii SCMD.

În baza Art. 54, al.2, din Constituţie, afirmă Dogaru, „noi, militarii în rezervă, cerem pedepsirea funcţionarilor publici care au avut iniţiativa promovării ,,trădătorului” şi scuze publice din partea dvs. ca preşedinte ANAF, către naţiunea română.

În caz contrar, SCMD se va adresa justiţiei, cerând pedepsirea exemplară a complicilor cetăţeanului Csibi Barna, pentru un act pe care noi îl considerăm de înaltă trădare şi o ofensă fără precedent la adresa onoarei militare, a demnităţii poporului român şi a dreptului inalienabil al naţiunii române la existenţa statală în hotarele legitime”, se subliniază în încheierea Scrisorii SCMD trimisă preşedintelui ANAF, Sorin Blejner.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.