Roşia Montană are o datorie către bugetul de stat de peste 667.000 lei

2

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) are înregistrată o datorie către Bugetul de Stat de 667.271 lei, la sfârşitul primului trimestru din acest an, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Din această sumă, 656.806 lei sunt din impozitul pe venit şi salarii, iar 10.465 lei din alte impozite şi taxe. Această companie are cereri de compensare în curs de soluţionare.

RMGC este o companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Deva – cu 19,31 %, Gabriel Resources – cu 80,46% şi alţi acţionari minoritari – cu 0,23%.

Potrivit oficialilor companiei, la Roşia Montană ar urma să fie dezvoltată cea mai modernă mină din România, propunându-şi să extragă aproximativ 300 de tone de aur şi 1.400 tone de argint, echivalentul a 20.000 de lingouri.

La jumătatea lunii septembrie 2010, RMGC a anunţat reînceperea procedurii de evaluare a proiectului minier şi salută decizia membrilor Comitetului de Analiză Tehnică /CAT/ de a relua procedura de analiză a raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru Proiectul Roşia Montană.

Comitetul de Analiză Tehnică /CAT/ este format din experţi desemnaţi de mai multe ministere, sub coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor.

În timpul construcţiei minei, RMGC va asigura 2.300 de locuri de muncă directe, iar pe timpul exploatării 800 de posturi directe, în total numărul locurilor de muncă ajungând la 3.000, iar 99% dintre posturile vacante cu normă întreagă fiind destinate românilor.

loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. Claudiu spune

    Scot aurul de la noi si il duc la mama lor de banditi. Noi de ce nu putem sa il scoatem???

  2. maria spune

    @Claudiu, noi nu putem sa-l socatem pentru ca nu avem resursele necesare. Statul a inchis nenumarate mine in ultimul timp, pentru ca n-a mai avut bani sa continue exploatarile. de aia ne trebuie investitori

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.