Secretul lui Bachus din curtea Patriarhiei

– În bisericile din subordinea Arhiepiscopiei Bucureştiului se vinde angro şi la sticlă vin bisericesc, fără bonuri fiscale şi etichete de identificare, cum cere legea. Într-un depozit clandestin din curtea Patriarhiei, mii de litri de vin, îmbuteliat în sticle de 750 de mililitri, aşteaptă să fie distribuiţi în biserici pentru a fi vânduţi enoriaşilor, scrie [block]0[/block]

În septembire 2010, o circulară expediată de Arhiepiscopia Bucureştiului anunţa: „Permanenţa Consiliului Eparhial a hotărât că parohiile şi mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor să folosească pentru Sfânta Liturghie, nunţi, botezuri şi parastase, vinul sănătos şi curat produs în podgoriile Eparhiei noastre”.

Astfel toate cele 1.100 de biserici aveau la dispoziţie trei luni pentru a cumpăra necondiţionat „cel puţin” 120 de sticle de vin dacă unitatea de cult se află în oraş şi „cel puţin” 60 de sticle dacă preotul slujeşte la sat. Preţul unei sticle este de 10 lei.

La Ministerul Culturii şi Cultelor Arhiepiscopia Bucureştilor figurează cu 500 de parohii în mediul urban şi 640 în zona rurală. Asta înseamnă că în perioada septembrie-noiembrie 2010 Arhiepiscopia a vândut către biserici 100 de mii de sticle de vin la o valoare de un milion de lei (250 de mii de euro).

Suntem obligaţi să cumpărăm 120 de sticle de vin în condiţiile în care nouă ne trebuie într-un singur an maximum 20 de sticle de vin „, spune un preot din subordinea Arhiepiscopiei. Şi atunci, pentru a-şi recupera o parte din birul pe vin, parohiile expun sticlele de vin la pangar, masa pe care se vând lumânările în biserică.

Conform documentelor oficiale, Arhiepiscopia nu deţine niciun litru de vin. În realitate, miile de sticle puse în vânzare către biserici sunt ţinute într-un depozit clandestin din Bucureşti, aflat chiar în subsolul clădirii care adăposteşte Paraclisul şi reşedinţa patriarhală.

Foto: Adevărul

Citește și
1 Comentariu
  1. danutz spune

    …..si doua articole mai sus un studiu ne arata ca 80% dintre romani au incredere totala in biserica, mari prosti mai suntem, ne prostesc astia cu biserica, si unii niste noi nici macar nu stiu ce inseamna biserica….pur si simplu cred..ca aasa au vazut la bnunica…..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.