„Sunt român şi-mi place pruna…” Ascultă aici IMNUL oficial al MAGIUNULUI DE TOPOLOVENI

– Celebra frunză din brandul turistic al României va fi prezentă pe eticheta magiunului de prune Topoloveni. Acest produs tradiţional românesc a primit recent din partea Comisiei Europene prima certificare de Indicaţie Geografică Protejată din România, scrie [block]0[/block]

„Luni (2 mai, n.red.) a intrat în vigoare protocolul între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Sonimpex, producătorul magiunului de Topoloveni. Aceasta înseamnă că magiunul de Topoloveni, în hipermarketurile din străinătate, va fi promovat împreună cu brandul turistic al României”, a declarat Gabriela Berechet, director general la Compania de Investitii pentru Turism din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Cu această ocazie, reprezentanţii Sonimpex au prezentat şi Balada oficială a magiunului de Topoloveni, interpretată de Ion Popa. „Ion Popa este un cantautor pe care nimeni nu îl promovează, dar care are o voce extraordinară. Este unul din ciracii lui Tudor Gheorghe, un urmaş al lui Gil Dobrică. Ne însoţeşte la evenimente. Îl iubesc”, ne-a declarat Bibiana Stanciulov.

Începutul cântecului:

„Am în cămară o comoară
Vă rog să credeţi ce vă spun
Din târg am cumpărat aseară
Patru borcane cu magiun
Au etichetă şi reţetă
Şi este făcut de olteni
Cânt de el ca de-o vedetă
Magiunul de Topoloveni
Sunt român şi-mi place pruna
Făcută magiun
Nu-i nimic pe lumea asta mai dulce şi bun
Să ne ducă-n Europa faima de olteni care au făcut
Magiunul de Topoloveni”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.