EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Agenţia Naţională a Zonei Montane, reînfiinţată de deputaţii din Comisia pentru agricultură

0

Deputaţii din Comisia pentru agricultură au reînfiinţat Agenţia Naţională a Zonei Montane printr-un amendament adus proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri de reorganizare a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, proiect de act normativ care a fost adoptat în unanimitate, cu amendamente.

Proiectul de act normativ are ca obiect de reglementare aprobarea unor măsuri pentru reorganizarea MADR, precum şi a unor structuri din subordinea acestuia, în sensul reducerii unui număr de 3.790 de posturi din aparatul central al ministerului şi din instituţii aflate în subordinea acestuia, număr care reprezintă 24,8% din totalul de 13.302.

În ceea ce priveşte Agenţia Naţională a Zonei Montane, aceasta a fost desfiinţată în 2010, în urma aplicării acestei ordonanţe (prin articolul 10), funcţionând sub forma unei structuri în cadrul MADR.

Odată cu aprobarea amendamentului pentru reînfiinţarea ANZM, a fost introdus un alt amendament care a abrogat articolul 10 din OUG nr. 70/2010, care prevedea că Agenţia se desfiinţează, iar patrimoniul acesteia este preluat de MADR pe baza bilanţului contabil de închidere al instituţiei.

Potrivit amendamentului de reînfiinţarea a Agenţiei, aceasta preia în structura sa organizatorică Centrul de Formare şi Inovaţie pentru Dezvoltare Carpaţi, iar personalul ANZM va fi repus în drepturi şi în posturile aferente, beneficiind de drepturile salariale acordate, potrivit legii.

Iniţiatorul celor două amendamente, deputatul PDL Corneliu Olar, a prevăzut că Agenţia elaborează şi propune spre aprobare măsuri tehnico-operative privind aplicarea în teritoriu a strategiei politicilor Guvernului în domeniul dezvoltării şi protecţiei mediului montan în vederea creşterii calităţii vieţii populaţiei montane.

De asemenea, instituţia îndrumă şi participă la aplicarea strategiilor şi politicilor naţionale şi sectoriale pentru zona montană de către organele de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, organismele neguvernamentale şi operatorii economici din teritoriul montan.

Printre alte atribuţii, ANZM trebuie să identifice teritoriile administrative până la nivel de comună, inclusiv satele aparţinătoare, pe baza criteriilor de apartenenţă a unor terenuri şi localităţi la zona montană, în vederea implementării strategiei de dezvoltare durabilă a zonei montane.

Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2010 privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia face parte din categoria legilor ordinare şi a obţinut un aviz favorabil de la Consiliul Legislativ.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.