Autorul dublului asasinat de la Cernavodă, Giani Deli – Iorga, a fost trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Constanţa au dispus, miercuri (4 mai) , trimiterea în judecată a inculpatului Giani Deli-Iorga, arestat preventiv la începutul anului 2011 pentru comiterea dublului asasinat de la Cernavodă, când doi soţi au fost ucişi.

Potrivit unui comunicat remis presei de reprezentanţii PT Constanţa, Deli-Iorga este acuzat de comiterea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie.

”În sarcina inculpatului s-a reţinut că la data de 3 ianuarie 2011, în jurul orelor 11,00, a mers la domiciliul victimelor Garoafă Petre şi Garoafă Elena şi, după intrarea pe rând cu acestea în stare conflictuală, cu un cuţit le-a aplicat mai multe lovituri cauzându-le multiple plăgi înţepate profund, (…) iar după comiterea omorului asupra celor două victime inculpatul şi-a însuşit din locuinţă un telefon mobil marca Nokia aparţinând acestora”, au precizat anchetatorii.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de ginerele soţilor Garoafă, Mitu Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în condiţiile în care acesta a decedat, corpul lui fiind scos din Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Mitu era urmărit penal după ce, tot pe 3 ianuarie 2011, a ucis-o prin înecare pe soţia lui.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.