Biserica Vatra Luminoasă va fi sfinţită de Patriarhul Daniel

Biserica Vatra Luminoasă din sectorul 2, cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului”, va fi sfinţită duminică, 8 mai, de un sobor de preoţi, în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi a primarului Neculai Onţanu.

Noua biserică din cartierul Vatra Luminoasă este un monument al arhitecturii, fiind împodobită cu sute de picturi de o rară frumuseţe reprezentând scene biblice din Noul şi Vechiul Testament şi având o lucrare reprezentând ”Adormirea Maicii Domnului” de cele mai mari dimensiuni dintre toate lăcaşele de cult din Bucureşti.

Cu această ocazie, potrivit tradiţiei creştine, vor fi împărţite peste 10.000 de bucăţi de pânză sfinţită special, folosită la târnosirea noului lăcaş de cult, tuturor enoriaşilor care vor să fie protejaţi de Dumnezeu şi ocrotiţi de boli. Preţioasa pânză este sfinţită în slujba religioasă specială, când preoţii o îmbibă cu agheasmă mare de la Bobotează, ceară de albine şi miresme binefăcătoare.

După terminarea serviciului religios oficiat de soborul de preoţi condus de Preafericitul Părinte Daniel, se va permite miilor de enoriaşi – chiar şi femeilor – trecerea prin sfântul altar, acesta fiind singurul moment când normele bisericeşti încuviinţează accesul lor în acest spaţiu sfânt.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.