Cezar Preda: Cred că Vasile Blaga va câştiga la congres; e prea iubit în teritoriu ca să nu câştige

Deputatul democrat-liberal Cezar Preda, care intenţionează să candideze la funcţia de secretar general al PDL la Convenţia Naţională, spune că Vasile Blaga va câştiga competiţia pentru preşedinţia partidului fiindcă este „iubit în teritoriu”.

„Cu atât mai mândru mă simt că intru într-o competiţie unde toţi profită de a le pune cineva mâna pe creştet, de a te duce pe banii Guvernului în teritoriu, de a spune că acolo sunt banii şi acolo se va obţine bunăstarea, parcă mândria şi, până la urmă onoarea, este mai mare să intri într-o bătălie când ştii că toţi ceilalţi se fac luntre – punte pentru a nu pierde puterea şi controlul asupra partidului.

Şi cred că Vasile Blaga va câştiga. E prea iubit în teritoriu ca să nu câştige”, a declarat, joi, la Târgu Mureş, Cezar Preda.

El a menţionat că echipa actualului secretar general al PDL a fost în 32 de organizaţii până în prezent. „Mi s-a părut că toate îl susţin pe Vasile Blaga”, a spus Cezar Preda, susţinând însă că „se va vedea dacă socoteala de acasă se va potrivi cu cea din târg, întrucât lupta între principalii favoriţi este inegală”.

„Dar m-a mirat ceva, două lucruri sunt foarte importante: supărarea primarilor şi a viceprimarilor că au fost lăsaţi acasă, de aceste calcule stupide şi meschine.

Avem 2.000 de aleşi, primari şi viceprimari, dintre care nu o să vină la congres decât 500. Dar, în schimb, avem nevoie de ei în bătălia din iunie 2012 şi ne-a plăcut să ne mai intitulăm şi ‘partidul primarilor’.

Iată că nu am fost partidul primarilor. Iar al doilea lucru care a reieşit din întâlnirile noastre cu organizaţiile este că lupta e inegală”, a susţinut Cezar Preda.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.