Circumstanţele morţii lui Osama ben Laden, în atenţia presei spaniole

Dezvăluirile din jurul morţii teroristului Osama ben Laden continuă şi miercuri să ocupe atenţia presei spaniole, care relatează şi comentează noile informaţii legate de momentul în care a fost găsit liderul Al-Qaida şi de refuzul administraţiei americane de a arăta fotografii ale operaţiunii.

Preşedintele american Barack Obama a văzut în direct imaginile atacului asupra casei lui ben Laden, informează cotidianul El Pais, precizând că directorul CIA, Leon Panetta, l-a anunţat apoi pe şeful statului că asediul casei din Abbottabad a luat sfârşit, iar teroristul ucis.

Ben Laden nu era înarmat, când a fost găsit, în timpul atacului forţelor americane, relatează cotidianul El Mundo, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe. Acesta a explicat presei că soţia lui ben Laden a fost împuşcată în picior, iar teroristul, chiar dacă nu era înarmat, a opus rezistenţă militarilor americani.

Cotidianul ABC scrie pe prima pagină despre locul unde a fost găsit şi ucis ben Laden, precum şi circumstanţele în care s-au petrecut faptele.

Când forţele de elită ale marinei americane au luat cu asalt ascunzătoarea, teroristul nu avea arme, dar a încercat să se apere, remarcă şi cotidianul menţionat. De asemenea, acesta anunţă că, pentru o zi, reşedinţa liderului Al-Qaida s-a transformat în loc de pelerinaj.

SUA strâng rândurile, într-o operaţiune în care rămân multe îndoieli, constată cotidianul catalan El Periodico. Procuratura apără misiunea din Pakistan şi minimizează folosirea torturii pentru a ajunge la terorist, mai notează publicaţia menţionată, adăugând că motivul pentru care Casa Albă refuză să divulge fotografiile cadavrului teroristului este acela că acestea sunt groaznice şi subversive.

Cotidianul La Razon scrie miercuri despre răzbunare, în numele lui ben Laden. Potrivit acestui cotidian spaniol, experţii cred că Al-Qaida din Maghreb ar putea decidă să-i ucidă pe ostaticii francezi capturaţi în luna septembrie.

De asemenea, şi publicaţia La Razon informează asupra faptului că ben Laden nu era înarmat în momentul când a fost găsit, însă a încercat să se apere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.