Crin Antonescu: Avem o Românie din ce în ce mai în derivă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că România se află „din ce în ce mai în derivă cu o putere din ce în ce mai iresponsabile în acţiunile sale”.

„Ne pregătim foarte serios pentru ca momentul în care preluăm puterea – când va fi acest moment, eu sper că mult mai repede decât alegerile din 2012, dar cel târziu atunci – să fie într-adevăr un moment de schimbare fundamentală a modului în care este condusă, administrată şi reprezentată România.

Critica actualei guvernări a devenit o treabă foarte grea, nu din cauză că ar trebui căutate motive, ci din cauză că motivele sunt supraabundente, e o inflaţie de motive.

Practic, avem în fiecare zi ce trece, din toate punctele de vedere – economic, social, instituţional, de politică externă – o Românie din ce în ce mai în derivă, o putere din ce în ce mai iresponsabilă în acţiunile sale şi, în orice caz, din ce în ce mai departe de realitate”, a spus Antonescu.

În acest context, consideră liderul PNL, nu motivele schimbării actualei guvernări ar trebui să constituie principalul subiect de dezbatere, ci pregătirea pentru ca Uniunea Social Liberală să fie eficientă în viitoarea guvernare.

„Avem un şantier întreg în lucru, de consolidare, de compatibilizare a forţelor politice la nivel local pe această uniune”, a adăugat Antonescu.

Potrivit preşedintelui PNL, urmează sondajele, stabilirea candidaţilor comuni, evaluarea şi definitivarea unui „program de restaurare a instituţiilor româneşti, de scoatere a ţării din criză”.

Crin Antonescu a sosit joi pe aeroportul din Satu Mare, a susţinut o conferinţă de presă, după care merge la Baia Mare în campanie electorală pentru a-l susţine pe candidatul liberal în alegerile parţiale de primar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.