Despre părinţii care îşi lasă copiii să bea Cola. Ştiţi ce faceţi?

– Părinţii care îşi lasă copiii să bea Cola, orice fel de Cola, ar putea foarte bine să le aprindă şi o ţigară. De ce să le facă plăcerea numai pe jumătate? O cafea are 140 mg de cofeină şi o Cola de un sfert de litru are 40 de miligrame. Patru Cola înseamnă o cafea, atenţionează Dan Sociu pe TOTB.ro

Ţinînd cont şi de greutatea corporală mai mică a copiilor şi de creierul lor mai excitabil decît al adulţilor, putem spune că un copil care bea o Cola bea o cafea. Nu i-am lăsa pe cei mici să bea cafea, dar credem că dacă beau Cola totul e OK.

Moş Crăciun spune că e OK, ursuleţii polari, care sunt atît de drăguţi, nu se dau în lături de la o Cola rece. Adolescenţii sportivi şi frumoşi din reclame beau Cola ca pe apă şi orice copil aspiră să fie cool ca un adolescent.

Pe Youtube sunt reclame la Coca Cola făcute de copii ca proiecte şcolare. Dar e uşor să dai vina pe reclame sau pe Corporaţie pentru impotenţa ta ca părinte, sau, mai puţin pretenţios spus, pentru prostia ta.

Pînă la urmă, pe sticle scrie clar că e vorba de cofeină, adică o substanţă adictivă. Una care provoacă dureri de cap, agitaţie şi tulburări de atenţie. O substanţă care îi face pe copiii predispuşi la convulsii să intre în criză. Creşte riscul de diabet. Mobilizează rezervele de energie ale organismului pe termen scurt, după care organismul se epuizează şi apare senzaţia de oboseală. Şi asta e numai ce face cofeina, pentru că mai e şi zahărul în ecuaţie. Zahărul creşte insulina, insulina scade glucoza şi pe copil îl pocneşte foamea. Şi ce merge mai bine la masă decît o Cola rece?

Şi e adevărat că merge, Cola are gust bun, copiilor le place mult, ar bea litri întregi, toată ziua, ca Michael Jackson, care apoi lua somnifere cu pumnul să adoarmă. Copiilor le place mult Cola şi fac scandal dacă nu o primesc, dar copiilor le poate plăcea mult şi să-şi bage degetele în priză. E greu să-i dezveţi de Cola dacă au făcut dependenţă, sevrajul e chinuitor, îi doare capul, sunt somnoroşi, se simt ca la gripă. Dar sevrajul trece şi e de o mie de ori mai bine decît să se drogheze cu porcăria aia sinistră.

Loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. ionut spune

    bravo, multumim, chiar eu am trecut prin asa ceva, daca nu beam cola simtem ca sunt neom, acuma mi-am revenit, dar o saptamana am fost bolnav………..

  2. Mihaela spune

    am avut un coleg la facultate care la un moment dat (intr-o zi cand nu avea bani suficienti pentru o cola) a observat ca e dependent de coca-cola.a fost socat, dar a vrut sa-si revina si in cateva zile si-a scos din obicei consumul de cola…
    articolul e un semn de exclamare de care au multi nevoie… multumim!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!