Elena Udrea: Autorităţile publice vor fi obligate să folosească un caiet de sarcini unic la licitaţii

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la Şimleu Silvaniei, că autorităţile publice locale beneficiare ale unor fonduri europene vor fi obligate să folosească un caiet unic de sarcini pentru licitaţii.

„Avem un caiet de sarcini unic pe care autorităţile publice locale, beneficiare ale fondurilor europene, ar trebui să le folosească. Va fi obligatoriu după ce va fi aprobat de Comisia Europeană tocmai pentru a nu le mai lua foarte mult timp să gândească ei caietul de sarcini. În plus se mai întâmplă câteodată ca autorităţile publice locale, când gândesc caietele de sarcini, să le direcţioneze către anumite firme.

Un caiet de sarcini tip, aprobat la nivelul Guvernului, reduce şi din posibilitatea de a direcţiona licitaţiile către anumite firme şi în acelaşi timp reduce perioada de derulare a procedurilor de achiziţie publice”, a precizat Elena Udrea.

Ea a adăugat faptul că există o decizie la nivelul primului-ministru de a determina autorităţile să înceapă procedurile de licitaţie în momentul în care au fost anunţate că un anumit proiect este eligibil şi să nu aştepte semnarea contractului de finanţare.

Elena Udrea a participat, joi, alături de premierul Emil Boc şi de alţi miniştri la Şimleu Silvaniei la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Sălaj.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.