EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Expoconstruct, Expomediu şi Expo Imobiliare deschise simultan la Bacău

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bacău a deschis, joi (5 mai) , la complexul „Central Plaza”, suita de manifestări expoziţionale „Expoconstruct”, „Expomediu” şi „Expo Imobiliare”.

Participarea la actuala ediţie este ceva mai redusă faţă de cea din anii precedenţi, răspunzând invitaţiei organizatorului 35 de agenţi economici din 15 judeţe ale ţării şi din municipiul Bucureşti, faţă de 44 reprezentând 17 judeţe în 2009.

„Numărul mai mic de firme prezente este urmare atât a restrângerilor de activitate înregistrate în ultimul an şi jumătate, în special din domeniul contrucţiilor, cât şi a faptului că s-a produs o comasare a agenţilor economici specializaţi în distribuirea de materiale pentru construcţii”, a explicat  Mihai Tulbure, director executiv al CCI Bacău.

La Expoconstruct oferta include materiale şi utilaje de construcţii, sisteme de acces şi securitate a clădirilor, instalaţii termice şi electrice, confecţii şi structuri metalice, tâmplărie de lemn, feronerie, şeminee, sobe, boilere, coşuri de fum, izolaţii pentru interior, vopsele, lacuri, abrazive, adezivi, uşi de garaj, automatizări, bariere automate, sisteme electrice de încălzire, prefabricate din beton, bolţari, diverse sortimente de beton armat, piese de schimb pentru utilaje de construcţii.

Un mare sortiment de produse destinate amenajărilor de spaţii verzi, decorative, mobilier de gradină, sisteme solare şi fotovoltaice, sisteme de control al poluării se regăsesc în standurile Expomediu, unde au fost amenajate şi birouri pentru consultanţă privind protecţia mediului, managementul deşeurilor, educaţia ecologică.

La Expo Imobiliare au venit dezvoltatori imobiliari cu oferte de locuinţe ori spaţii comerciale, dar şi cu produse şi servicii bancare de facilităţi pentru cei interesaţi de achiziţionarea de locuinţe, sedii de firmă sau clădiri.

Specialiştii din cele trei domenii de activitate au fost invitaţi de organizatori să participe, gratuit, şi la un program de acţiuni conexe.

Astfel, joi, în Sala de conferinţe a complexului „Central Plaza”, a avut loc prezentarea cu tema „Proiectul Balkwaste – Reţeaua de deşeuri pentru planificarea managementului durabil al reziduurilor solide şi promovarea instrumentelor decizionale integrate în Regiunea Balcanilor”, susţinut de reprezentanţi ai Agenţia Naţionale pentru Protecţia Mediului, iar cei ai Centrului Enterprise Europe Network – RO Bacău au adus în atenţia publicului interesat tema „Marcaje de conformitate şi standarde europene pentru produsele de construcţii”.

Proiectul „Green Pro – Promovarea produselor verzi” va fi susţinut de specialiştii Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Bacău vineri, 6 mai, de la ora 11,30, zi în care va avea loc prezentarea „Plan de Management pentru site-ul Natura 2000: Lacurile de acumulare Buhuşi – Bacău – Bereşti”, precum şi lucrările simpozionului „Tehnologii moderne în construcţii pentru protejarea mediului”.

Cele trei manifestări expoziţionale, din suita de 14 pe care le va organiza CCI în acest an, rămânând deschise publicului până pe 8 mai inclusiv.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata