Fără petreceri la Festivalul de Film de la Cannes

Un număr mare de organizatori de petreceri la Festivalul de Film de la Cannes, care va începe miercuri, au ales să renunţe în acest an la chefurile extravagante, cunoscute până acum la fel de mult pentru excesele celebrităţilor ca şi pentru oportunităţile profesioniştilor din această industrie de a semna contracte, scrie cotidianul britanic Independent.

Revista glossy Vanity Fair, alături de cluburile private londoneze Century Members’ Club, Soho House şi The Hospital Club , toate organizând astfel de evenimente în trecut, au renunţat la petreceri. BBC Films, filiala de producţie de filme de ficţiune a grupului BBC, care organizează anual câte un eveniment special pe Croazetă, a renunţat la orice petrecere.

Comentatorii pun acest declin pe seama ratei slabe de schimb între liră şi euro şi pe preţurile mai mari de la festival.

„Ultimii doi ani au fost neproductivi. Oamenii îşi strâng cureaua, sunt vremuri grele pentru industria filmului. Zilele când oamenii luau autocarul spre petreceri în afara oraşului s-au dus. Moneda euro nu este puternică, mulţi cumpărători din sud-estul Asiei nu mai vin.

Date fiind costurile cu hotelurile şi cazarea, totul poate fi foarte scump”, a declarat criticul Mark Adams de la Screen International.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.