Jamie Oliver nu face audienţe în SUA, „patria fast-food”

Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver şi-a propus să-i înveţe pe americani să gătească şi să mănânce sănătos, însă emisiunea sa de la o televiziune din „patria fast-food” nu s-a bucurat de audienţele scontate, motiv pentru care a fost scoasă din grila de programe, conform publicaţiei britanice The Telegraph.

Seria de emisiuni premiată cu Emmy „Jamie Oliver”s Food Revolution” a fost scoasă din grila de programe a postului ABC. Ultimele episoade ce au fost deja înregistrate vor fi prezentate în cursul lunii iunie.

Episodul ce urma să fie difuzat în urmă cu o săptămână a fost deja înlocuit cu înregistrări ale unor fragmente din emisiuni „Dancing with the Stars” care au făcut audienţe mai bune decât emisiunea despre bucătăria sănătoasă.

Emisiunea lui Jamie Oliver, aflată la cea de-a doua serie, îl urmează pe celebrul bucătar britanic în misiunea de a încerca să schimbe obiceiurile culinare nesănătoase din casele şi şcolile americane.

Prima serie a acestei emisiuni a fost realizată la Huntington, West Virginia, oraş care din punct de vedere culinar este statistic cel mai nesănătos oraş din SUA. Într-unul din episoade, bucătarului originar din Essex îi dau lacrimile după ce observă că sfaturile sale cu privire la o dietă sănătoasă sunt complet ignorate de americani.

A doua serie a emisiunii lui Jamie de la televiziune ABC era bazată pe schimbarea meniurilor oferite pentru elevi de şcolile din Los Angeles.

Imediat producătorii emisiunii au avut probleme cu conducerile şcolilor care refuzau să colaboreze pentru realizarea episoadelor şi interziceau echipei de filmare să pătrundă în sălile de mese unde se servesc meniuri de tip fast-food, inclusiv cheesburger.

„La Los Angeles este o altă mâncare de peşte. Am fost interzis în toate şcolile chiar înainte să pun piciorul pe aeroport”, remarca Jamie într-unul din episoade.

Astfel, lupta celebrului bucătar cu sistemul de alimentaţie publică din şcolile americane a devenit subiectul central al seriei. În SUA, rata obezităţii la copii a crescut cu 20% în ultimii zece ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.