EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Misterul „Bestiei zburătoare” de la Abbottabad

0

– În operaţiunea de capturare a lui Osama bin Laden, comandoul Navy Seal a folosit, conform cotidianul Corriere della Sera, un elicopter secret care nu este reperat de radar şi nu face zgomot, ceea ce explică secretul absolut păstrat de Washington, care se pare că nu dorea să dezvăluie existenţa aparatului nici Pakistanului, nici altcuiva. Sursa foto: AP

Elicopterul a fost numit de media „Bestia zburătoare” de la Kandahar, asemenea dronei invizibile fotografiate în 2009 pe o pistă din acest oraş din Afganistan. În timpul operaţiunii de la Abbottabad unul din elicoptere s-a prăbuşit. Dar, ca în fiecare accident, rămăşiţele sunt pline de „informaţii”, relatează România Liberă.

În curtea interioară a vilei lui bin Laden şi pe zidul grădinii zăceau, a doua zi, bucăţi metalice care, studiate de experţi, au dezvăluit un aparat încă necunoscut în registrul armatei americane sau al Pentagonului. Pe zid rămăsese coada unui elicopter care evidenţia un aparat de o dimensiune impresionantă.

Experţi în aeronautică au analizat fotografiile elicopterului căzut şi au concluzionat că este vorba de un aparat secret, nedezvăluit încă de americani, cu caracteristici stealth. Când o macara a venit să ridice bucata de coadă au realizat că nu semăna cu nimic cunoscut.

Au venit apoi „curăţitorii” pakistanezi care au încărcat bucăţile importante într-un lung şir de tractoare şi camioane. Un număr impresionant de militari şi oameni ai serviciilor secrete pakistaneze au vegheat să nu fie nimic la vedere. Potrivit paletelor rămase vizibile în afara unui camion, ar fi vorba de un aparat care pare a fi un proiect al Pentagonului deja încheiat, numit iniţial Blackhawk Stealth Project şi care urma să înlăture zgomotul şi detectarea radar. Fantomaticul Osama a fost lovit de o fantomă zburătoare.


loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.