O braziliancă ar putea deveni decana de vârstă a umanităţii, la 116 ani

Brazilianca Sebastiana de Lourdes Silva are 116 ani şi ar trebui să fie decana de vârstă a umanităţii, însă deocamdată nimeni nu a solicitat includerea ei în Cartea Recordurilor Guinness care i-a conferit acest titlu americancei Besse Cooper, în vârstă de 115 ani, informează miercuri presa braziliană, transmite AFP.

Sebastiana s-a născut la 3 mai 1895 la Resende, în statul Rio, conform documentelor de identitate publicate de site-ul G1 aparţinând publicaţiei Globo.

‘Este lucidă şi fericită şi gata mereu să sară în ajutor altor persoane în vârstă’ din azilul în care locuieşte de 24 de ani, conform directorului acestei case de bătrâni, Teresinha Degmar Honorio.

‘Ea a venit la noi din propria voinţă. A trăit singură şi nu a avut niciodată copii. Ea ne-a cerut să o primim în acest centru pentru persoane în vârstă’, a mai adăugat Honorio.

Deocamdată Cartea Recordurilor i-a atribuit titlul de decană de vârstă a umanităţii lui Besse Cooper, născută la 26 august 1896 în Tennessee (sud).

Recent, un accident vascular cerebral a obligat-o pe Sebastiana să rămână la pat, însă la 116 ani ‘ea este în continuare lucidă şi are o sănătate puternică’, a susţinut şi medicul azilului, Marcinele Fonseca.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.