Populaţia globului va ajunge de la 7 la 10 miliarde în 2100. Unde are loc cea mai accelerată creştere a populaţiei?

0

– Populatia planetei, de aproape 7 miliarde in prezent, va ajunge la 10,1 miliarde in urmatorii nouazeci de ani, potrivit estimarilor realizate de ONU, in cel mai recent raport privind populatia.

Analiza arata ca o mare parte a cresterii numarului de locuitori ai planetei va avea loc in tarile cu fertilitate crescuta, mai exact 39 de tari din Africa, noua din Asia, sase din Oceania si patru din America Latina.

Cea mai accelerata crestere a populatiei va avea loc pe continentul african, unde datele statistice arata ca numarul oamenilor va ajunge de la un miliard, cat este in prezent, la 3,6 miliarde.

Tarile cu cea mai mare fertilitate de pe Glob sunt concentrate in Africa (39 din 55 de tari). Alte astfel de tari sunt in Asia (9), Oceania (6) si in America Latina (4). In Europa, toate statele au fertilitate scazuta, cu exceptia Islandei si Irlandei. Alte tari cu fertilitate scazuta se gasesc in Asia (19 din cei 51), America (14 din cele 39) si exista 2 si in Africa (Mauritius si Tunisia) si una in Oceania (Australia).

Pentru toate cele 3 grupuri de tari luate in considerare in cadrul analizei, cu fertilitate scazuta, medie si ridicata, speranta de viata se estimeaza ca va creste, scrie Greenreport.ro.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.