Practică ilegală la angajare: „Am fost obligat să-mi fac cont la o anumită bancă”

Un bucureştean susţine că, atunci când s-a angajat, a fost obligat să-şi facă un cont la o bancă anume pentru a i se vira salariul. Practica e ilegală.

Alegerea băncii unde să fie virat salariul e la latitudinea angajatului, nu a angajatorului. Impunerea unei anumite bănci e o practică ilegală, însă un contract colectiv poate aduce anumite beneficii.

„Am fost angajat la o firmă privată şi am fost obligat de angajator să îmi deschid cont la o bancă agreată de angajator, pentru a-mi fi virat salariul”, povesteşte Adrian Badea.

Într-o astfel de situaţie, angajatorul comite o ilegalitate, angajatul fiind singurul care decide de ce servicii vrea să beneficieze. „În prezent, nicio lege nu îngrădeşte dreptul angajatului de a-şi alege banca prin care i se face plata salariului. Totuşi, atunci când devine angajat al unei firme, iar menţiunea despre banca prin care se virează salariul este trecută în regulamentul intern, salariatul se poate conforma cerinţelor. Dacă nu doreşte, nu e obligat şi poată să ceară virarea salariului la banca la care are cont”, spune Eugen Tifin, purtător de cuvânt la Inspecţia Muncii. Continuarea în EVZ.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.