Procedura de selecţie pentru noii investitori la Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă se află în curs de elaborare

Procedura de selecţie pentru noii investitori în proiectul de realizare a Unităţilor 3 şi 4 de la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă se află în curs de elaborare şi va deveni o informaţie disponibilă după ce va fi definitivată de cei trei investitori Nuclearelectrica, Enel şi Arcelor Mittal, a declarat, joi, directorul EnergoNuclear, Dragoş Popescu, într-o conferinţă de presă.

„În acordul de investiţie renegociat, deci care a fost semnat de cei trei investitori, există o prevedere specifică ce menţionează că această procedură trebuie scrisă, elaborată şi agreată de cei trei investitori.

Ea se află în curs de elaborare. Din momentul în care va fi definitivată de cei trei investitori – Nuclearelectrica, Enel, Arcelor Mittal – va deveni o informaţie disponibilă”, a precizat Popescu.

El a subliniat că esenţială este refacerea structurii de acţionariat pentru EnergoNuclear, astfel aceasta să devină un motor real pentru proiect.

„De aceea am trecut ca o chestiune extrem de importantă atragerea în proiect a unor investitori şi vânzarea către aceştia a unor pachete de acţiuni din cele deţinute de Nuclearelectrica, ceea ce condiţionează finalizarea tuturor celorlalte acţiuni, chiar dacă ele nu sunt în paralel.

Dar, de exemplu, chestiunile toate legate de finanţarea proiectului sunt direct legate de o structură solidă de acţionariat”, a mai spus directorul.

Întrebat dacă există investitori potenţiali care şi-au manifestat interesul pentru acest proiect, Dragoş Popescu a răspuns că EnergoNuclear este un vehicul de dezvoltare a unui proiect, acţionarii EnergoNuclear fiind cei care poartă discuţii cu potenţialii noi investitori, acest lucru nefiind în sarcina societăţii.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.