S-a deschis Teatrul Excelsior, condus de maestrul Ion Lucian

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi directorul Teatrului Excelsior, reputatul actor Ion Lucian, au inaugurat miercuri seara noul sediu al acestui aşezământ de cultură.

„Avem încă un teatru de elită, în special pentru cei mici, şi aceasta este o altă mulţumire care îmi confirmă faptul că nu am greşit atunci când m-am calat pe o serie de lucruri pe care am dorit să le fac, împreună cu echipa.

Nu pot să vă spun, maestre, decât că vă iubim şi vă respectăm. Mii şi mii de români v-au ascultat, v-au văzut, ştiu ceea ce aţi făcut şi faceţi pentru ei”, a spus primarul general.

În discursul rostit cu acest prilej, Sorin Oprescu a mulţumit constructorului şi echipei sale din Primărie pentru că se află la cel de-al doilea teatru pe care îl finalizează, după „Constantin Tănase”, menţionând că vor urma şi altele.

„Asta a fost şi dorinţa mea, de a-i oferi maestrului o dragoste pragmatică, în sensul de a termina sala mult dorită. Ei (n.r. – actorii de la Excelsior) nu au oprit activitatea niciodată, dar în ce condiţii, numai Dumnezeu ştie cât s-au chinuit.

Să dea Dumnezeu să fim sănătoşi, dumneavoastră să ne încântaţi pe noi cu ceea ce faceţi iar noi să încercăm să vă mulţumim respectuos, prin aplauzele noastre, pentru că acolo stau şi sufletul şi gândirea noastră”, a afirmat Oprescu.

El i-a oferit maestrului Ion Lucian o plachetă din partea Primăriei Capitalei.

„Este un lucru simplu, personalizat pentru dumneavoastră şi vă rog să o primiţi, respectuos, pentru că este dată din acelaşi respect şi din aceeaşi dragoste. La început, colaboratorii mei mai tineri au propus o diplomă. Eu am învăţat de la bunicul meu cum e cu diplomele acestea.

Am dorit să fie ceva mai palpabil, aşezat pe biroul dumneavoastră, să vă aducă aminte că aţi onorat şi onoraţi cu prietenia dumneavoastră un chirurg care acum nu face pe primarul, chiar e primar”, i-a spus edilul-şef maestrului Ion Lucian.

Evenimentul a fost urmat de premiera spectacolului ‘Vrajitorul din Oz’, în sala care va purta numele maestrului Ion Lucian.

Cu o capacitate de 181 de locuri, Teatrul pentru copii şi tineret Excelsior este primul teatru construit în Bucureşti în ultimii 20 de ani.

Teatrul Excelsior are trei etaje, cu o suprafaţă utilă de aproximativ 600 mp. La etajul 1 se află sala de spectacole şi foaierul iar la etajul al doilea balconul şi lojele, cabinele de lumini şi sunet, etajul 3 fiind destinat birourilor.

Lucrările de construcţie au presupus, printre altele, montarea de instalaţii de iluminat sala şi scena, instalaţii de ventilaţie, mecanica de scena, compartimentări specifice, tratamente acustice etc.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.