Scrisori de dragoste semnate de Edith Piaf, publicate la Paris

O serie de scrisori de dragoste adresate de Edith Piaf iubitului ei, campionul la ciclism Louis Gerardin, cu care a avut o relaţie foarte scurtă dar extrem de pasională, au fost publicate la Paris, transmite miercuri Reuters.

Scurta relaţie a celebrei soliste franceze cu Gerardin, care în acea perioadă era şi însurat, a inspirat un torent de epistole adolescentine, marcate de greşeli de ortografie, dar şi pline de sensibilitate, torent venit din partea unei femei disperate să fie la rândul său iubită.

„M-ai luat aşa cum nu m-a mai luat niciun alt bărbat, iar eu ţi-am oferit ceva ce nu am mai dat niciodată, nimănui: pe mine”, îi scria Piaf în 1952 amantului său blond cu ochii albaştri.

Cu trei ani mai mare decât Piaf, Gerardin, 39 de ani în acea perioadă, a fost obiectul iubirii pasionale a celebrei soliste între noiembrie 1951 şi septembrie 1952. În această perioadă solista, care îl alinta cu apelativul „Toto”, i-a scris mai mult de 50 de scrisori.

„Asta mi-aş fi dorit înainte să plec spre America”, îi scria Piaf într-o epistolă datată 13 aprilie 1952. „Să fiu atât de epuizată, atât de plină de iubire, încât să nu mai pot face dragoste din nou până am să mă întorc la tine, să fiu micuţa ta căţeluşă”.

Edith Piaf a scris şi despre dorinţa ei de a avea un copil cu Gerardin, şi s-a oferit chiar să renunţe la cariera muzicală pentru a fi cu el. Totuşi multe dintre scrisorile ei dezvăluie nesiguranţa şi disperarea că dragostea nu-i este împărtăşită.

„Dacă ai putea să-mi răspunzi la scrisori ar fi minunat, dar dacă te deranjează, atunci mai bine nu o face” îi scria ea la 25 ianuarie 1952.

Departe de a-i împărtăşi sentimentele, „Toto” Gerardin ar fi spus cu mult prea puţină eleganţă despre femeia care era atât de îndrăgostită de el: „48 de ore cu Piaf sunt mai obositoare decât o etapă din Turul Franţei”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.