Silvio Berlusconi îşi doreşte un stadion care să-i poarte numele

Preşedintele Consiliului de miniştri italian, Silvio Berlusconi, în calitate de preşedinte al echipei de fotbal AC Milan, a afirmat miercuri seara într-un interviu acordat emisiunii „Porta a Porta” /”Din poartă în poartă”/ că ar trebuie ca un stadion să îi poarte numele pentru succesul pe care îl are echipa sa.

„Dacă Milan va câştiga campionatul naţional / celebrul „Scudetto”/ ar fi cel de-al 27 -lea trofeu pe care Milan şi l-ar coase pe tricou. Cele 26 anterioare şi le-a cusut sub gestiunea mea şi au transformat-o în echipa cu cele mai multe titluri din lume. Eu sunt preşedintele cu cele mai multe victorii din lume.

După mine, se situează Santiago Bernabeu de la Real Madrid, iar spaniolii, recunoscători, au intitulat un stadion cu numele lui”, a afirmat Berlusconi în interviu.

Berlusconi a preluat conducerea echipei AC Milan în 1986 şi de atunci a câştigat cinci trofee din Liga Campionilor, şapte „scudetti” şi o Cupă Italia.

În palmares, Berlusconi are şi alte trofee care nu existau atunci când Bernarbeu se afla la conducerea echipei Real Madrid, cum ar fi Supercupele (câştigate cinci în Italia şi cinci în Europa), Cupa intercontinentală (două) şi un trofeu Mondialelor între cluburi.

Stadionul unde joacă AC Milan este în cartierul San Siro al oraşului din nordul Italiei şi poartă numele lui Giuseppe Meazza, unul dintre cei mai mari fotbalişti italieni din toate timpurile.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.