Bulgarii lucrează cel mai puţin în Europa

Bulgarii sunt printre cele mai leneşe popoare în lume, scrie miercuri cotidianul sofiot Novinar, citând un studiu al revistei Economist.

Potrivit publicaţiei britanice, Bulgaria ocupă locul doi în lume după numărul de sărbători oficiale: 13 zile în fiecare an. La acest capitol, mai bine decât bulgarii stau doar japonezii care au 16 zile de sărbătoare pe an. În plus, bulgarii au cel puţin 20 de zile de concediu anual, iar fiecare angajat foloseşte în medie 22 de zile de concediu medical.

Prin urmare, bulgarii au în medie 55 de zile nelucrătoare pe an, în afară de weekenduri, în timp ce francezii şi germanii au 48 şi, respectiv, 42 de zile nelucrătoare. Concluzia publicaţiei este că este normal ca Bulgaria să fie cea mai săracă ţară din UE, atât timp cât bulgarii lucrează cel mai puţin.

Bulgaria se opune directivei europene care prevede unificarea modalităţii de calculare a taxelor pe profit în toate ţările din Uniunea Europeană, scrie Dnevnik. Propunerea care vine din partea Comisiei Europene a fost respinsă de comisia de buget şi finanţe a parlamentului bulgar.

Directiva ar obliga ţările cu impozite mai mici să le crească. Sofia se teme însă că dacă nivelul impozitelor din Bulgaria se va ridica până la cel din vestul Europei, ţara nu va mai fi atractivă pentru investitorii străini. În momentul de faţă, Bulgaria aplică cea mai mică cotă unică de impozitare în întreaga Uniunea Europeană: de doar 10 la sută.

Presa bulgară de joi informează şi că premierul Boiko Borisov este printre posibilii candidaţi ai partidului GERB, aflat la putere în Bulgaria, pentru alegerile prezidenţiale care vor avea loc în toamna aceasta.

Anunţul a fost făcut de ministrul bulgar de interne Ţvetan Ţvetanov care este şi preşedinte al consiliului electoral al GERB. Prezent la o emisiune a postului de televiziune TV7, Ţvetanov a declarat că numele lui Borisov este printre cele trei posibile candidaturi, printre acestea figurând şi o femeie.

Ministrul a ţinut să precizeze că decizia politică în privinţa candidatului partidului pentru scrutinul prezidenţial din toamnă nu a fost încă luată. Borisov este liderul partidului nostru şi este normal ca numele lui să figureze printre posibilii candidaţi, a adăugat Ţvetanov, fără să ofere mai multe detalii.

Ziarul 24 Ceasa citează surse din partid potrivit cărora ceilalţi posibili candidaţi sunt ministrul dezvoltării regionale, Rosen Plevneliev, şi primarul Sofiei, Iordanka Fandâkova.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.