Cu cei 231 m ai săi, turnul First este cel mai înalt din Franţa

Turnul First, cu cei 231 m ai săi, i-a luat turnului Montparnasse recordul ce cel mai înalt turn din Franţa.

El a fost inaugurat joi, în contextul în care cartierul de afaceri parizian La Defense trece prin mari dificultăţi în găsirea unor chiariaşi pentru noile clădiri, relatează AFP.

La fostul turn Axa, inaugurat în 1974 şi al cărui aspect era considerat învechit, s-au efectuat lucrări de supraînălţare între 2007 şi 2011: cei 69 m adăugaţi îl fac să fie acum cel mai înalt turn din Franţa, cu 231 m.

În cinstea revenirii lui în circuitul zgârie-norilor din La Defense, celelalte clădiri îşi vor stinge şi reaprinde luminile joi seară.

Parizienii vor putea privi apoi până la miezul nopţii, îndeosebi de pe axa Luvru – Arcul de Triumf – Marea Arcadă, acestă clădire elicoidală de 21.000 tone, de trei ori mai mult decât Turnul Eiffel, pusă în evidenţă de o scenografie strălucitoare.

Până acum, Turnul Montparnasse din capitala franceză, cu cei 210 m ai săi, deţinea invidiatul titlu de cel mai înalt zgârie-nori francez.

Turnul de birouri First, având 80.000 m2 şi 52 de etaje, se înscrie în planul de reîntinerire a cartierului La Defense şi va putea găzdui 5.700 persoane. Proprietarul, fondul de investiţii american Beacon, n-a putut închiria deocamdată decât 38.000 m2, aproape jumătate din turn, firmei americane Ernst&Young, care se va instala toamna viitoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.