Cum rămâi fără bani: Discuţie privată dintre doi hoţi de carduri

0

– Grupul Sony anunţat că hackerii au furat datele personale pentru alţi 25 de milioane de utilizatori ai sistemului său de jocuri de calculator, al doilea atac informatic în mai puţin de o lună, scrie Capital.ro

De obicei, datele sunt puse pe forumuri specializate, așa cum am arătat că se întâmplă și în România. Însă detaliile tranzacțiilor se fac în discuții private, unele dintre ele având loc tot online.

Cei de la wired.com au publicat o discuție online între un cumpărător și un vânzător de date de carduri furate, care aparțineau unor clienți ale unor bănci mari din America.

Vânzătorul cardurilor îi oferă cumpărătorului nişte carduri de debit şi de credit, după care îi spune că mai are, în caz că acesta îşi doreşte, şi un card platinum. Din prima conversaţie reiese că preţurile nu au fost încă fixate. În final, toată tranzacţia se ridică la suma de 800 de dolari, pe care cumpărătorul o virează în contul vânzătorului.

Procurarea datelor unei cărţi de credit şi alte informaţii personale prin forumuri de fraudă online nu costă decât 2,30 euro, potrivit unui raport al RSA, divizia de securitate a numărului 1 mondial în domeniul sistemelor de stocare a datelor informatice EMC, publicat în urma cu ceva timp.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.