EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Diferenţe de castă: Doi tineri indieni, proaspăt căsătoriţi, au fost ucişi prin lapidare

0

În nordul Indiei, doi tineri aparţinând unor caste diferite s-au căsătorit fără consimţământul familiilor. Au fost găsiţi ucişi prin lapidare de o mulţime de oameni, conduşi chiar de familia tinerei, relatează site-ul lesquotidiennes.com.

Rajiv Verma şi Renu Pal, doi tineri de 20 de ani, se iubeau, dar nu făceau parte din aceeaşi castă, aşa că n-au avut aprobarea familiilor să se căsătorească. Cei doi au fugit duminică din satul lor din Uttar Pradesh şi s-au întors a doua zi, căsătoriţi.

Erau aşteptaţi de o mulţime de oameni, condusă chiar de familia fetei, care i-a lovit cu pietre până i-a omorât. Poliţia a arestat opt persoane în acest caz de „crimă de onoare”, a declarat un oficial al poliţiei.

„Este ruşinos că într-un mediu dezvoltat, din punct de vedere social, educaţional şi economic, oamenii continuă să se poarte după poveşti de caste şi conform unor norme sociale depăşite, ca să împiedice doi tineri să se iubească”, a mai spus el.

În luna martie, Curtea Supremă indiană a cerut guvernelor fiecărui stat să „fie fără milă” în eradicarea crimelor de onoare. În majoritatea cazurilor, este vorba despre crime comise de familiile unor tineri care vor să se căsătorească, dar nu aparţin aceleiaşi caste.

Familiile consideră că asemenea alianţe le afectează reputaţia într-un mod inacceptabil. Nu există nicio cifră oficială în privinţa acestor crime, însă un studiu independent publicat în 2010 arăta că în fiecare an sunt comise circa 900 doar în trei state din nordul Indiei (Haryana, Punjab, Uttar Pradesh).

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.