Doar 20% dintre francezi au încredere în Sarkozy, record de nepopularitate

Nivelul de încredere în preşedintele francez Nicolas Sarkozy a atins cel mai scăzut nivel în luna mai, ajungând la 20%, în scădere cu trei procente, potrivit barometrului politic lunar TNS Sofres pentru Figaro Magazine, informează AFP.

Doar 20% dintre persoanele chestionate au afirmat că au încredere în preşedintele Sarkozy ‘pentru a rezolva problemele cu care se confruntă Franţa în prezent’. Un nou record negativ, această cifră fiind în scădere cu 3 procente faţă de luna aprilie.

Premierul François Fillon a suferit şi el o scădere a nivelului de popularitate cu 3 procente, ajungând la 33%, cel mai scăzut nivel atins şi în luna martie.

Socialistul Dominique Strass-Kahn, care a afirmat deseori că ‘doreşte să joace un rol importanat în cursul lunilor şi anilor care vor veni’, se află pe primul loc în ceea ce priveşte popularitatea în rândul francezilor, 46% dintre aceştia exprimându-şi încrederea în el.

Dominique Strass-Kahn l-a devansat pe ecologistul Nicolas Hulot, care a pierdut opt procente, ajungând la 43%. Ecologistul a fost testat pentru prima oară la sfârşitul lunii martie de acest barometru şi s-a poziţionat pe primul loc în rândul personalităţilor politice cu 51%.

Preşedintele Frontului naţional, Marine Le Pen, a crescut în popularitate din nou cu 4 procente, ajungând la 29%. Luna trecută, ea a înregistrat o creştere cu şapte procente, trecând de la 18% la 25%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.