Fotbal: Jose Mourinho, pasibil de suspendare

Antrenorul echipei spaniole de fotbal Real Madrid, Jose Mourinho, care va fi judecat vineri (6 mai) pentru acuzaţiile aduse arbitrajului, pe care l-a considerat prea favorabil Barcelonei, riscă o suspendare, cum i s-a întâmplat lui Raymond Domenech, în 2007.

„De ce se întâmpla acelaşi lucru la fiecare semifinală? Nu ştiu dacă este pentru Unicef (sponsorul de tricou al Barcelonei), nu ştiu dacă este puterea domnului Villar (preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal şi preşedinte al Comisiei de arbitri a UEFA). Nu pricep”, s-a făcut că se întreabă portughezul, după ce a fost eliminat pe 27 aprilie, la semifinala-tur a Ligii campionilor, pierdută în faţa Barcelonei (0-2).

Declaraţii considerate „nepotrivite” de către UEFA, care are ocazia să-l convoace pe tehnician în faţa comisiei de disciplină. Dată fiind existenţa unui „precedent Domenech”, după numele selecţionerului francez care a primit pe 27 august 2007 un meci suspendare şi 6.000 euro amendă în primă instanţă pentru că a acuzat în presă probitatea conducătorului de joc, instanţa europeană a fotbalului ar putea lovi din nou.

Potrivit cotidianului madrilen Marca, „Mou” ar putea, astfel, fi privat de prezenţa pe banca tehnică timp de 3 meciuri şi să primească o amendă mare.

În arsenalul său represiv, instanţa disciplinară are la dispoziţie un articol, 15, care prevede un evantai larg, mergând de la un simplu avertisment la o suspendare, pur şi simplu, din activitatea legată de fotbal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.