John Galliano îl acuză pe fostul său avocat de deturnare de fonduri

Stilistul John Galliano a depus o plângere împotriva fostului său avocat francez pentru „abuz de încredere în stare agravată”. El îl acuză că a deturnat fonduri pe când gestiona conturile sale, în perioada în care îl apăra în scandalul insultelor antisemite, a informat vineri un consilier al designerului, citat de AFP.

„John Galliano a depus o plângere pe 13 aprilie pentru abuz de încredere în stare agravată împotriva foştilor săi avocaţi”, a declarat AFP avocatul Aurelien Hamelle.

Stilistul britanic, concediat de grupul francez Dior după ce a proferat insulte antisemite într-o cafenea pariziană, în luna februarie, îşi acuză fostul avocat că ar fi deturnat 3 milioane de euro din contul său şi al uneia din societăţile lui.

La declanşarea scandalului, Galliano a încredinţat gestiunea curentă a societăţii sale, care exploatează drepturile legate de propria imagine, avocatului său, deţinător al unei procuri în privinţa conturilor personale ale creatorului şi ale societăţii, arată postul de radio Europe 1.

Când şi-a verificat conturile, stilistul a descoperit un număr mare de viramente efectuate în beneficiul avocatului, care n-au nicio legătură, potrivit lui, cu activitatea economică a firmei, adaugă postul de radio menţionat.

John Galliano, 50 de ani, urmează să compară în justiţie pentru insulte cu caracter antisemit în trimestrul al doilea al acestui an, în urma unei altercaţii cu un cuplu într-o cafenea din Paris. Tribunalul va fixa data procesului pe 12 mai, stilistul riscând şase luni de închisoare şi o amendă de 22.500 euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.