Judecătoarea Julieta Larisa Dragomir, reţinută de procurorii DNA

Judecătoarea Julieta Larisa Dragomir din cadrul Judecătoriei Cornetu, judeţul Ilfov, a fost reţinută joi, pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prinsă în timp ce primea mită pentru a da o soluţie favorabilă.

Potrivit unui comunicat al DNA, alături de judecătoarea a mai fost reţinut Marin Nicolae, urmând ca cei doi să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Julieta Larisa Dragomir este cercetată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, în formă continuată, iar Marin Nicolae pentru complicitate la dare de mită şi luare de mită, ambele în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în 27 aprilie şi 5 mai, inculpata Larisa Dragomir, în calitate de judecător, a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare, prin intermediul inculpatului Marin Nicolae, sumele de 1.000 de lei şi 2.300 de euro, în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în dosarele pe care denunţătoarea le avea spre soluţionare pe rolul Judecătoriei Cornetu – Secţia civilă.

Cei doi inculpaţi au fost prinşi joi în flagrant de procurori imediat după ce au primit de la denunţătoare suma de 2.300 de euro. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat joi reţinerea şi arestarea preventivă a inculpatei Julieta Larisa Dragomir.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.