Opt hoteluri din Franţa devin oficial „hoteluri luxoase”

Joi a fost acordat, pentru prima oară în Franţa, titlul de „hotel luxos” unui număr de opt hoteluri, care vor întruchipa „excelenţa de tip francez”, a anunţat juriul care a făcut selecţia.

Cele opt hoteluri intrate în clubul select al hotelurilor de lux sunt Le Bristol, Le Meurice, Parc Hyatt Vendome şi Plaza-Athenee la Paris, iar în provincie Hotel du Palais (Biarritz), Les Airelles şi Le Cheval Blanc (Courchevel) şi Grand Hotel du Cap Ferrat (Saint-Jean-Cap-Ferrat), relatează Le Monde.

Prima plăcuţă cu inscripţia „palace” (hotel de lux) a fost plasată joi pe faţada hotelului Le Bristol din Paris, în prezenţa secretarului de stat de la Turism, Freeric Lefebvre.

Categoria „palace”, cu criteriile sale precise de apreciere, a fost creată oficial în luna noiembrie, sub egida lui Herve Novelli, secretarul de stat de atunci de la Turism, ca parte a reviziurii clasificării franceze a hotelurilor, în cadrul căreia a apărut a cincea stea.

Scopul a fost să se diferenţieze hotelurile de excepţie dintre cele circa 130 hoteluri de cinci stele recent recenzate, al căror număr urmează să crească la 200.

Hotelurile în cauză vor fi puse în valoare şi pe scena internaţională, unde concurenţa este tot mai mare, îndeosebi la Paris, prin recentele şi viitoarele deschideri de hoteluri de mare lux administrate de operatori asiatici, printre care Shangri-La şi Le Royal Mondeau.

Juriul, format la începutul lunii noiembrie şi prezidat de academicianul Dominique Fernandez, numără zece membri – scriitori, producători de televiziune, arhitecţi, patroni de grupuri hoteliere.

El şi-a anunţat decizia după ce a examinat dosarele candidaţilor în funcţie de anumite criterii: permanenţa şi rapiditatea serviciilor, excelenţa în servirea meselor, istoria sau arhitectura excepţională a locului.

Atout France, organism de promovare turistică, care avea sarcina de a clasifica hotelurile, aprecia locurile de cazare după criterii ca mărimea camerei, personal poliglot, spa, etc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.