Vasile Blaga compară PDL-ul de acum cu PD-ul lui Petre Roman

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, şi-a prezentat, joi seara, la Cluj, în faţa a peste 150 de persoane, moţiunea cu care candidează la preşedinţia partidului, intitulată ”O Românie dreaptă, o Românie europeană”.

La încheierea reuniunii, la care presa nu a avut acces, Vasile Blaga a comparat situaţia de acum din PDL cu cea de la schimbarea din funcţia de preşedinte al partidului a lui Petre Roman.

”Ţinând cont de experienţa din 2000 – am avut o experienţă în 2000, când nu am vrut să credem ceea ce aveam luni de zile în analiză şi când abia am intrat în Parlament, cu dl Roman undeva spre 2,4% – sigur că ne punem astfel de întrebări.

Nu e situaţia de atunci, partidul e mult mai structurat, mai puternic, dar ne punem astfel de întrebări”, a declarat Vasile Blaga, răspunzând unei întrebări legată de temerile sale.

Vasile Blaga consideră că în PDL este nevoie de un nou început şi reclamă faptul că a lipsit dezbaterea în partid.

”În partid este nevoie de un nou început, aşa cum a fost întotdeauna cam la zece ani. Motivele sunt cele pe care le-am prezentat întotdeauna şi n-o să le expun în faţa dvs, pentru că şi eu, şi Emil – eu ca secretar general, el ca preşedinte – trebuie să respectăm statutul, pentru că dezbaterile sunt interne până la Convenţia Naţională.

Spun numai că am guvernat într-o perioadă dificilă, e adevărat, dar că ne-am concentrat poate prea mult pe guvernare şi deciziile şi dezbaterile politice în interiorul partidului au cam avut de suferit”, a fost de părere Vasile Blaga.

El a evitat să spună dacă realegerea lui Emil Boc în fruntea PDL ar trage în jos partidul.

”Aici este şi marea întrebare a noastră şi motivul pentru care am depus acest proiect politic”, a fost răspunsul acestuia.

Vasile Blaga susţine că la nivel de lideri de filiale ale PDL are sprijinul a aproape 20 dintre ei, însă crede că situaţia va fi alta în cabina de vot, unde fiecare delegat va vota cum ”va decide conştiinţa lui”.

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a spus că filiala pe care o conduce va avea 49 de delegaţi la convenţia de alegeri şi s-a declarat convins că toţi vor vota cu Emil Boc.

Printre cei prezenţi la prezentarea moţiunii de către Vasile Blaga s-au numărat Sorin Frunzăverde, Cezar Preda, Petru Filip, Cristian Boureanu, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, primarul Sorin Apostu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, parlamentarii clujeni Mihail Hărdău şi Petru Călian.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.