EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Victor Ponta: Şeful statului nu l-a primit pe preşedintele FIA, deoarece acesta a fost cândva copilot

Preşedintele PSD, Victor Ponta şi liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, s-au întâlnit vineri, la Parlament, cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Jean Todt, cu care au discutat despre problema siguranţei rutiere.

Victor Ponta a declarat, la finalul întâlnirii, că preşedintele FIA se află în România la invitaţia şefului Automobil Clubului Român (ACR), Constantin Niculescu, pentru a prezenta un program adoptat la nivelul Naţiunilor Unite privind siguranţa rutieră şi intenţia ca în decada 2010-2020 numărul deceselor produse de accidente rutiere să fie redus la jumătate.

Liderul PSD i-a prezentat lui Jean Todt o statistică cu privire la numărul victimelor accidentelor rutiere.

„Suntem, din păcate, pe primul loc în Uniunea Europeană, în sens negativ, referitor la numărul de decese raportate la un milion de locuitori şi măsurile pe care FIA şi ONU le propun pentru fiecare ţară membră sunt măsuri care ţin de îmbunătăţirea infrastructurii, de educaţie, de tot ceea ce trebuie făcut ca să avem mai puţine decese, mai puţine victime ale accidentelor rutiere.

Le avem în plan şi i-am spus că sunt un politician destul de tânăr astfel încât mă pot angaja la ceva ce ţine până în 2020″, a spus Ponta.

El a criticat faptul că oficialul FIA nu a fost primit de preşedintele Traian Băsescu.

„O persoană atât de importantă pentru funcţia pe care o ocupă, dincolo de personalitatea specială a domnului Todt, peste tot pe unde merge este primit de obicei de preşedinte, de primul ministru, de ministrul Transporturilor, întotdeauna.

Aici l-am primit doar câţiva din opoziţie. Mă gândesc că domnul Băsescu nu l-a primit pe domnul Todt pentru că domnia sa, înainte de a fi preşedinte al FIA, a fost copilot. De aceea nu a vrut să-l primească”, a afirmat social-democratul.

El a afirmat că nu i-a spus oficialului FIA că cei de la putere sunt în campanie internă şi nu au timp să-l primească, pentru că ar fi făcut de râs România.
„A fost important să-l primim la Parlament şi să creăm măcar impresia că suntem o ţară normală”, adăugat el.

Ponta a subliniat că va încerca să-l convingă pe Jean Todt ca România să fie inclusă într-un circuit FIA.

„Eu cred că acel eveniment care se desfăşura în fiecare vară în jurul Parlamentului era un mare câştig pentru Bucureşti, ca oraş, pentru imaginea pe care o creai. Ştiu că a fost un eveniment transmis în peste 100 de ţări”, a mai spus Victor Ponta.

Preşedintele FIA s-a declarat emoţionat că se află într-o clădire cu atâta istorie cum este Palatul Parlamentului şi a mărturisit că este pentru prima oară în România. Totodată, el s-a arătat îngrijorat de faptul că în România există foarte multe victime în urma accidentelor rutiere.

El a apreciat pasiunea lui Victor Ponta şi a lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru automobilism.

„E fantastic când ai o pasiune pentru sport”, a spus Jean Todt.

La întâlnirea de la Parlament au mai participat deputaţii PSD Rodica Nassar şi Valeriu Zgonea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata