ANAF rambursează în mai TVA în sumă de circa 1,095 miliarde lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală rambursează în luna mai TVA în valoare de 1.094.700 lei, informează ANAF.

În selecţia lunii mai au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluţionându-se prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 1 aprilie 2011.

Deconturile de TVA au fost organizate astfel: deconturi cu compensare şi restituire care totalizează 832,9 milioane lei, din care se compensează suma de 91,3 milioane lei şi se restituie suma de 741,6 milioane lei; deconturi cu compensare integrală în valoare de 254,4 milioane lei; deconturi cu compensare parţială în valoare de 7,4 milioane lei, iar suma de 92,1 milioane lei se va restitui în perioada următoare.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 741,6 milioane lei, plata efectivă a fost programată după cum urmează: Tranşa I (9 mai) – 147,7 milioane lei; Tranşa II (24 mai) – 203,7 milioane lei; Tranşa III (30 mai) – respectiv 390,2 milioane lei.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, instituţie publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Ministerului Finanţelor Publice.

În cadrul ANAF se organizează şi funcţionează Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), direcţiile generale ale finanţelor publice (DGFP) judeţene, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.