Ben Laden plănuia un atac asupra sistemului feroviar american

Subiectul legat de fostul şef al reţelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden, continuă să ţină primele pagini ale cotidienelor din Italia.

În ediţiile de vineri ziarele citează surse americane care dezvăluie informaţii din documentele confiscate după uciderea lui ben Laden.

Cotidianul Corriere della Sera scrie că, în februarie 2010, ben Laden şi reţeaua teroristă plănuiau să deraieze mai multe trenuri în diferite localităţi ale Statelor Unite ale Americii care ar fi avut un impact mai mare decât atacul terorist de la 11 septembrie 2001.

Noile atentate ar fi trebui să aibă loc de Crăciun sau Revelion în anul împlinirii a 10 ani de la primul atac. Autorităţile americane au precizat că planul era doar pe hârtie. Ancheta continuă în birourile FBI alături de traducători deoarece textele găsite în calculator şi carduri de memorie externă nu sunt în limba engleză.

În acelaşi context, prim-ministrul italian a anunţat că Italia a luat măsuri stricte de prevenire a atacurilor teroriste după moartea lui Osama ben Laden, citat de Il Messaggero.

Preşedintele Consiliului de miniştri consideră că Italia dispune de poliţişti şi carabinieri foarte bine pregătiţi, respectaţi la nivel internaţional. Numărul controalelor s-a mărit şi acest lucru sporeşte siguranţa publică.

„După ce liderul terorismului a fost eliminat, vom fi mai liniştiţi”, a conchis Berlusconi.

Despre prim-ministrul Silvio Berlusconi scrie şi cotidianul La Repubblica cu referire la Consiliul de miniştri organizat joi în urma căruia au fost numiţi nouă subsecretari pentru opt ministere.

Aceştia au fost aleşi din alianţa politică numită „Responsabilii” care sunt foşti susţinători ai lui Gianfranco Fini /adversarul declarat al lui Berlusconi/, care însă au votat pentru actualul guvern în diferite ocazii. Din acest motiv, opoziţia de centru – stânga a caracterizat gestul lui Berlusconi drept „o plată a datoriilor” faţă de cei care i-au permis să continue guvernarea.

În altă ordine de idei, cotidianul La Stampa scrie despre greva generală anunţată de sindicatul de muncitori CGIL. Membrii sindicatului din diferite sectoare vor ieşi în stradă pentru a cere contracte de muncă sigure, mărirea salariilor şi respectarea drepturilor.

Ziarul scrie despre modificarea traficului feroviar, întârzieri ale avioanelor şi navelor, închiderea şcolilor. La protest nu s-au alăturat alte sindicate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.