BVB şi Tradeville au lansat Market Making pe contractul Gold Futures

0

Bursa de Valori Bucureşti şi Tradeville au lansat serviciul de Market Making pe contractul Gold Futures, listat pe Piaţa Derivatelor administrată de BVB, au anunţat luni reprezentanţii celor două entităţi, într-o conferinţă de presă.

„Prin lansarea serviciul de Market Making pe contractul Gold Futures, Tradeville devine market maker pentru contractul Gold, iar de astăzi (n.r. luni) investitorii pot beneficia de variaţiile preţului la aur.

Am lansat acest serviciu pentru a diversifica tipurile de instrumente folosite de investitori şi pentru a oferi lichiditate pentru aceste instrumente”, a declarat directorul general al Tradeville, Mihaela Bîciu.

Aceasta a adăugat că produsele derivate sunt mai complicate, mai riscante, dar oferă mai multe şanse de câştig.

„Contractul Gold Futures a venit pe piaţă din necesitatea clienţilor de a se proteja de inflaţie. (…) Operaţiunile se desfăşoară în condiţii de acoperire totală a riscurilor”, a precizat directorul de dezvoltare al Tradeville, Bogdan Bărbieru.

Furnizorul de lichiditate pentru aceste contracte este compania GFT din Londra.

Tranzacţionarea contractelor futures se efectuează prin executarea automată a ordinelor de bursă în cadrul unei pieţe principale de tip Regular. Activul Suport constă în preţul în dolari americani al unei unii troy de aur cu puritate de minim 99,5%. Tranzacţiile de contracte Gold Futures se decontează zilnic şi la scadenţă în baza metodei de decontare în fonduri.

Potrivit Tradeville, avantajele tranzacţionării Gold Futures la BVB constau într-un grad redus de independenţă cu piaţa acţiunilor, este un instrument de refugiu în orice perioadă economică, este recomandat pentru un portofoliu cu un orizont de timp îndelungat şi este preferat de traderi datorită volatilităţii ridicate pe termen scurt.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.