Dan Diaconescu: Conform statutului Partidului Poporului, nu avem voie să facem niciun fel de alianţă

Dan Diaconescu a declarat, sâmbătă, după Comitetul Executiv Naţional al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), la care a participat ca invitat, că Partidul Poporului (PP) – formaţiune pe care fondat-o – nu are voie, potrivit statutului, să facă niciun fel de alianţă cu un alt partid.

„Conform statutului Partidului Poporului, noi nu avem voie să facem niciun fel de alianţă cu nimeni. Eu nu pot fi decât membru fondator al PP, nici măcar membru oficial sau lider al acestei formaţiuni, altfel Legea audio-vizualului mi-ar interzice să mai am propria mea emisiune la televiziune”, a spus Dan Diaconescu, întrebat dacă Partidul Poporului va face fuziune cu UNPR.

El şi-a motivat participarea la şedinţa progresiştilor şi prin faptul că unul dintre cele 20 de puncte ale Partidului Poporului, pe care vrea să le pună în aplicare pentru români, se regăseşte şi într-unul dintre proiectele de lege iniţiate de UNPR, şi anume impozitarea averilor foarte mari.

„Unul dintre cele 20 de puncte este cel referitor la confiscarea averilor sau măcar impozitarea lor ori supraimpozitarea lor, în fine, unul dintre aceste puncte se regăseşte şi în propunerea UNPR şi mi-aş dori să facă ei astfel încât cei care astăzi se află în Parlament să rezolve acest punct al nostru şi noi să rămânem (…) cu celelalte 19 puncte să le punem în aplicare.

Îmi doresc acest lucru şi pentru asta am venit, să încerc să-i conving pe toţi parlamentarii din România să facă ceva şi să confişte averile celor îmbogăţiţi peste noapte ilegal, celor care au făcut afaceri cu statul ilegal sau să le suprataxeze într-un anume fel”, a spus Dan Diaconescu.

El a adăugat că, de la intrarea sa în politică, a participat la mai multe întruniri şi congrese ale unor formaţiuni de pe scena politică românească, amintind aici de PNŢCD şi PSD.

„Ca viitor preşedinte al României încerc încă de pe acum să am relaţii foarte bune cu toate partidele parlamentare româneşti.

Am participat în ultimul an, de când mi-am lansat intrarea pe scena politică, atât la întruniri sau congrese ale PNŢCD, cât şi ale PSD, acum şi ale UNPR, ceea ce trebuie să recunoaşteţi, pentru un fost puşcăriaş, este o onoare şi o perfomanţă să fiu invitat de aceşti distinşi politicieni români”, a spus Diaconescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata