Eurovision 2011 debutează marţi cu prima semifinală

Cea de-a 56-a ediţie a Eurovision debutează marţi pe scena din Arena Fortuna din Dusseldorf cu prima semifinală a concursului, trupa Hotel FM, care reprezintă România la această ediţie, urmând să evolueze joi în cea de-a doua fază a calificărilor în finală.

De luni, Eurovision 2011 intră în linie dreaptă. Luni va fi jurizată evoluţia ţărilor din prima semifinală, care vor oferi aceeaşi reprezentaţie marţi seara, în cadrul primei transmisiuni televizate.

În prima semifinală a Eurovision, care va avea loc marţi, vor evolua artiştii din Polonia – Magdalena Tul cu piesa „Jestem”, Norvegia – Stella Mwangi cu „Haba Haba”, Albania – Aurela Gace cu „Feel The Passion”, Armenia – Emmy cu „Boom Boom”, Turcia – Yuksek Sadakat cu „Live It Up”, Serbia – Nina cu „Caron”, Rusia – Alexej Vorobjov cu „Get You”, Elveţia – Anna Rossinelli cu „In Love for A While”, Georgia – Eldrine cu „One More Day”, Finlanda – Paradise Oskar cu „Da Da Dam”, Malta – Glen Vella cu „One Life”, San Marino – Senit cu „Stand By”, Croaţia – Daria cu „Celebrate”, Islanda – Sjonni’s Friends cu „Coming Home”, Ungaria – Kati Wolf cu „What About My Dreams”, Portugalia – Homens Da Luta cu „Luta E Alegria”, Lituania – Evelina Sasenko cu „C’est Ma Vie”, Azerbaidjan – Ell/Nikki cu „Runned Scared” şi Grecia – Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike cu „Watch My Dance”.

Reprezentanţii României la Eurovision – Hotel FM vor urca pe scena din Dusseldorf în cea de-a doua semifinală, unde vor evolua de pe a 14-a poziţie pentru a interpreta piesa „Change”. Miercuri, concurenţii români vor avea repetiţia finală care va fi jurizată, urmând ca joi să aibă loc semifinala a doua cu televoting-ul.

Concurenţii români, Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Suzs, au avut duminică cea de-a doua repetiţie pe scena din Arena Dusseldorf. La fel ca şi prima dată, potrivit reprezentanţilor Televiziunii Publice, lucrurile au decurs foarte bine din punct de vedere tehnic, iar artiştii români au evoluat fără greş. La conferinţa de presă care a urmat, ei au declarat că nu au emoţii şi că sunt pregătiţi pentru semifinala din 12 mai.

Programul zilei de duminică s-a încheiat pentru Hotel FM extrem de plăcut, ei având ocazia să se întâlnească cu numeroşi români care trăiesc în zona oraşelor Dusseldorf şi Koln. David, Gabriel şi Alex au cântat câteva piese, au stat de vorbă cu românii şi au făcut fotografii împreună. Majoritatea celor prezenţi au promis că în 12 mai vor urmări concursul şi vor vota pentru piesa României.

Cea de-a doua semifinală va fi deschisă de reprezentantul Bosniei şi Herţegovinei, Dino Merin cu melodia „Love In Rewind”, care va fi urmat de participanţii din Austria – Nadine Beiler cu „The Secret Is Love”, Olanda – 3JF cu „Never Alone”, Belgia – Witloof Bay cu „With Love Baby”, Slovacia – TWiiNS cu „I’m Stell Alive”, Ucraina – Mika Newton cu „Angel”, Moldova – Zdub şi Zdob cu „So Lucky”, Suedia – Eric Saade cu „Popular”, Cipru – Christos Mylordos cu „San Anggelos S’Agapisa”, Bulgaria – Poli Genova cu „Na Inat”, Macedonia – Vlatko Ilievski cu „Rusinka”, Israel – Dana International (câştigătoare a Eurovision în 1998) cu „Ding Dong”, Slovenia – Maja Keuc cu „No One”, România – Hotel FM cu „Change”, Estonia – Getter Jaani cu „Rockeffeller Street”, Belarus – Anastasyia VinniKova cu „I Love Belarus”, Letonia – Musiqq cu „Angel In Disguise”, Danemarca – A Friend In London cu „New Tomorow” şi Irlanda – Jedward cu „Lipstick”.

Din cele două semifinale se vor califica concurenţii din 20 de ţări în marea finală, unde Germania, Italia, Franţa, Spania şi Marea Britanie în calitate de ţări organizatoare ale concursului au deja un bilet asigurat.

Pe lângă telespectatorii ţărilor participante, în prima semifinală vor vota şi cei din Marea Britanie şi Spania, iar în cea de-a doua cei din Germania, Italia şi Franţa. Ponderea în vot va fi 50% public şi 50% juriu.

Câştigătoarea de anul trecut a Eurovision, Lena, reprezintă şi la această ediţie a concursului Germania cu piesa „Taken by a stranger”.

Italia este reprezentată de Raphael Gualazzi cu melodia „Medness Of Love”, Franţa de Amaury Vassili cu „Sognu”, Spania de Lucia Perez cu „Que Me Quiten Lo Bailao” – „They Can’t Take The Fun Away From Me” şi Marea Britanie de celebra formaţie Blue cu „I Can”.

Concurenţii vor evolua în fiecare seară de concurs în faţa a circa 25.000 de spectatori şi a peste 20 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

Televiziunea Română va transmite în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional toate cele trei competiţii, de la ora 22,00. Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei noastre.

Anul trecut, Germania – reprezentată de Lena cu piesa „Sattelite” – a câştigat concursul organizat la Oslo, unde Paula Seling şi Ovi s-au clasat pe locul al treilea cu „Playing with Fire”, egalând cea mai bună performanţă românească la Eurovision obţinută de Luminiţa Anghel şi Sistem în 2005.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.