Festivalul Callatis, mutat de la Mangalia în capitala Italiei

Liderul PIN, Lavinia Şandru, a anunţat, duminică, la Constanţa, că Festivalul Callatis 2011 nu se va mai desfăşura la Mangalia în vara acestui an, ci în Italia, Roma devenind în perioada 8 – 15 august capitala românilor de pretutindeni

După 11 ediţii ale Festivalului Callatis care s-au desfăşurat la Mangalia, manifestarea se va organiza în 2011 la Roma, din cauza disensiunilor între administraţia locală şi producător.

”Am plecat cu festivalul de la Mangalia din cauza primarului Tusac, care nu a înţeles cum se lucrează cu oamenii care fac nişte lucruri extraordinare.

(…) Pentru a arăta că brandul este atât de puternic, ne-am străduit să facem mişcarea asta. (…) Este un parteneriat între Asociaţia Profamilia şi Asociaţia românilor de pretutindeni. Primăria Romei a fost extrem de încântată să ofere patronajul.

Timp de zece zile, înainte şi după festival, pun la dispoziţia tuturor românilor care vin cu acest festival la Roma bilete pentru a putea intra în muzee, li se asigură gratuitate pe transportul în comun ce ţine de primărie. (…) Primăria din Roma pune la dispoziţie Piaţa Verano.

(…) Se discută ca Silvio Berlusconi să facă parte din juriu la Miss Diaspora. (…) Finanţarea va fi una privată, făcută de sponsori din România şi Italia”, a afirmat Lavinia Şandru, într-o conferinţă de presă, ea fiind implicată în organizarea festivalului după ce timp de şase ani, la Mangalia, a fost prezentatoarea manifestării.

Conform acesteia, Festivalul Callatis se poate desfăşura oriunde, putându-se prezenta ”adevărata” imagine a României în străinătate.

”Atât timp cât a venit oferta din partea asociaţiei care discutase cu Primăria Romei, să fim serioşi, trebuia să fim nebuni să nu acceptăm. Mergând la Roma, în condiţiile în care acolo despre români se vorbeşte cum se vorbeşte, facem un mare bine şi românilor care locuiesc în Italia.

Noi vom prezenta o altă imagine a românilor şi României, cu ansambluri, artişti, cu piaţa României unde vor veni artişti români să prezinte exponatele, cu o mulţime de personalităţi, parte dintre ele locuiesc în afara ţării, parte dintre ele în România. Le ducem acolo şi prezentăm o altă faţă a României. Dacă făceam evenimentul la Braşov, veneau românii, nu-i dădeam o dimensiune internaţională. Aşa împuşcăm doi iepuri, facem şi festivalul mai departe şi prezentăm adevărata imagine a României undeva în afară”, a declarat liderul PIN.

Producătorul Festivalului Callatis, regizorul Cornel Diaconu, prezent la conferinţa de presă organizată de liderul PIN, a menţionat,  că firma pe care o reprezintă este proprietara brandului Callatis, festivalul fiind mutat la Roma pentru că el nu a mai putut lucra cu primarul Mangaliei.

”Cu Claudiu Tusac nu se putea lucra, nici nu se pricepea, nu are deschidere spre zona culturală şi avea şi o infatuare cu totul exagerată. La ultima ediţie a Festivalului Callatis organizat în 2009 la Mangalia, echipa artistică nu a fost plătită. (…) La primele ediţii din perioada 1999 – 2001, Primăria Mangalia nu a contribuit cu nimic, au contribuit doar sponsorii”, a spus regizorul Diaconu.

Acesta a precizat că ”tot răul este spre bine”, iar tradiţia organizării Festivalului Callatis poate continua, ”apărând oportunitatea ca pentru a nu muri, festivalul să fie organizat la Roma, pentru românii de pretutindeni”.

Preşedintele PIN, Lavinia Şandru, a organizat duminică la Constanţa o conferinţă de presă pentru a-l prezenta pe noul preşedinte al orgnaizaţiei judeţene a formaţiunii politice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.