FMI: România va demara în următoarele luni vânzarea unor pachete semnificative de acţiuni la companiile energetice

Autorităţile române vor demara în următoarele luni procesul de vânzare a unor pachete semnificative de acţiuni deţinute la companii din domeniul energiei – Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, a declarat, luni (9 mai), într-o conferinţă de presă, şeful Misiunii FMI, Jeffrey Franks.

„Ne concentrăm în mod deosebit pe sectorul energetic şi transporturi, care sunt esenţiale pentru creşterea economică. Împreună cu guvernul am realizat progrese în privinţa îmbunătăţirii exploatării în companiile energetice şi aducerea unor investiţii private substanţiale în următorii ani.

În lunile care vor urma, autorităţile vor demara procesul de privatizare a unor pachete semnificative deţinute în domeniul energiei, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz”, a spus Franks.

Oficialul FMI a menţionat că în sectroul transporturilor, la fel ca în sectorul energetic, companiile publice ineficiente şi insuficient capitalizate nu fac faţă provocării, fiind necesar ca acestea să fie restructurate în paralel cu aducerea de capital şi experienţă din sectorul privat, pentru suplimentarea investiţiilor din fonduri europene.

„Împreună cu guvernul vom restructura compania de drumuri, companiile de cale ferată şi vom aduce capital privat”, a mai spus şeful FMI.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.