EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

Gheorghe Flutur:Votul pentru alegerea preşedintelui PDL va fi secret şi pe grupe de judeţe

Votul pentru alegerea preşedintelui Partidului Democrat Liberal va fi secret şi pe grupe de judeţe, a declarat luni, vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur la finalul şedinţei BPN al PDL, subliniind că în partid competiţia este una civilizată şi cei mai buni vor câştiga.

Întrebat ce s-a decis în legătură cu modalitatea de vot pentru alegerea preşedintelui PDL la Convenţia Naţională din 14 mai, Gheorghe Flutur a declarat că votul va fi organizat pe grupe de judeţe şi fiecare moţiune va avea un reprezentant la urne.

„Se va vota conform deciziei Comisiei de organizare pe secretariate, pe grupe de judeţe. (…) În mod alfabetic, evident, în interiorul fiecărui judeţ(…). E o discuţie pe care am avut-o în şedinţa de organizare a alegerilor. Un lucru care s-a întâmplat şi la celelalte Convenţii naţionale, legat de vot, vot secret, urne, secretariate.

Organizare în aşa fel încât şi dumneavoastră presa şi ceilalţi invitaţi să aveţi asigurat un confort corespunzător”, a precizat Flutur, membru în Comisia de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL.

„Nu există această problemă pentru că toate moţiunile vor avea la fiecare urnă un reprezentant. Nu există niciun fel de posibilitate şi nu avem niciun fel de intenţie. Există o competiţie civilizată, cei mai buni vor câştiga, dar e loc pentru fiecare în PDL”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Cât priveşte stadiul organizării Convenţiei Naţionale a PDL din 14 mai, Flutur a mai spus că s-a intrat în linie dreaptă cu pregătirile.

„Organizarea Convenţiei a intrat în linie dreaptă. Echipele mai au câteva judeţe de parcurs. A fost o dezbatere democratică, civilizată, cu o competiţie foarte puternică. Asta înseamnă că în PDL este democraţie şi este democraţie garantată. Avem trei moţiuni consistente.

Noi, moţiunile le avem în interior, spre deosebire de ‘Uniunea Socialistă’ care le are în exterior şi le pune luni la Parlament. Suntem cei care ştim să câştigăm şi suntem hotărâţi să câştigăm şi următoarele bătălii electorale”, a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur a confirmat şi invitarea liderilor altor partide la Convenţie, precizând că acest lucru este atributul preşedintelui PDL, menţionând că despre invitarea preşedintelui Traian Băsescu nu s-a discutat în BPN de luni.

Gheorghe Flutur a mai precizat că următoarea şedinţă a Comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL se va desfăşura miercuri dimineaţă la sediul central al partidului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata