Kelemen Hunor: Coaliţia va discuta probabil săptămâna viitoare despre reducerea CAS

Coaliţia de guvernare urmează să discute probabil săptămâna viitoare reducerea contribuţiilor la asigurările sociale (CAS) cu 2,5 – 3 puncte procentuale, a declarat, luni,  preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

El a arătat că atât UDMR, cât şi celelalte formaţiuni din arcul guvernamental susţin o reducere a CAS dacă va fi sustenabilă bugetar.

„Noi am fi vrut să reducem încă de prin aprilie-mai. A rămas să aşteptăm discuţiile cu FMI şi noi susţinem în continuare să reducem contribuţiile cu 2,5 – 3 procente şi probabil că săptămâna viitoare vom lua în discuţie din nou în coaliţie acest subiect.

Noi am vrea să putem adopta această soluţie şi, după câte ştiu, şi celelalte formaţiuni politice. Când am discutat la începutul anului, toată lumea a considerat că ar fi benefică o reducere a contribuţiilor sociale, dacă este şi sustenabilă, normal”, a spus Kelemen.

El a menţionat că în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu a fost abordat subiectul reducerii CAS şi nici alte aspecte referitoare la discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional.

Delegaţia organismelor internaţionale financiare a conchis, luni, că mai trebuie evaluată posibilitatea reducerii contribuţiilor la asigurările sociale.

„Am discutat cu autorităţile despre reducerea CAS. Am convenit că trebuie să vedem mai multe date fiscale pe 2011 pentru a şti dacă există suficient spaţiu fiscal pentru o asemenea măsură. România trebuie să se asigure că are bani pentru 2011, dar şi pentru 2012 înainte de a lua măsura reducerii CAS’, a afirmat Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a apreciat, sâmbătă, că nu ar fi posibilă anul acesta reducerea contribuţiilor la asigurările sociale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.