Marin Gruia (preşedinte SNPPC): disponibilizarea poliţiştilor declanşează nesiguranţa publică

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – SNPPC organizează marţi un miting de protest la Palatul Parlamentului, începând cu ora 9.30, la intrarea de pe latura cu Parcul Izvor, a anunţat liderul sindical Marin Gruia, într-un comunicat de presă.

SNPPC reprezintă interesele a peste 50.000 de salariaţi din Ministerul Afacerilor Interne şi este afiliat la CNS „Cartel ALFA”.

Conform liderului sindical, la acţiunea de protest participă angajaţi ai MAI şi membrii lor de familie.

„Scopul protestului nostru este sensibilizarea parlamentarilor pentru a da un vot negativ Proiectului de Lege privind încadrarea MAI în bugetul alocat”, a afirmat Gruia.

Actul normativ, în opinia sindicaliştilor, care este planificat marţi, 10 mai, pentru votul final, urmează să reglementeze o disponibilizare masivă a personalului din MAI, precum şi anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizaţi.

„Până acum, evoluţia proiectului de Lege respectiv a fost foarte controversată în Comisiile de specialitate şi nu s-a conturat încă o poziţie certă, nici pro, nici contra. Unul dintre motive este acela că proiectul este în contradicţie totală cu Strategia de ordine publică pe care tot actualul Guvern şi-a asumat-o, prin HG 1040/2010.

SNPPC este categoric împotriva proiectului de Lege iniţiat de către MAI, atât din cauza consecinţelor sale periculoase pentru ordinea publică cât şi din punct de vedere etic-social”, se precizează în comunicat.

Reprezentantul MAI, spune liderul sindical, a dezinformat Comisiile parlamentare asupra numărului real de poliţişti care funcţionează în România şi a conexat fals diverse informaţii europene, doar pentru a susţine iniţiativa legislativă a ministerului.

SNPPC a demascat dublul standard al evaluărilor MAI şi l-a prezentat deputaţilor, împreună cu alte contraargumente.

SNPPC îşi exprimă îngrijorarea că un număr de poliţişti disponibilizaţi, în baza criteriilor impuse de conducerea ministerului şi care vor fi privaţi abuziv, doar în acest an, de drepturile cuvenite la părăsirea instituţiei, se vor considera abandonaţi de stat, după mai mulţi ani de carieră şi restricţii sociale acceptate.

Sindicaliştii consideră că disponibilizarea pe care MAI încearcă să o impună prin proiectul de Lege va pune în pericol calitatea ordinii publice în România şi va afecta procesul de aderare la spaţiul Schengen.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.